Alo!

HARČENKO: PITANJE KOSOVA JE ZA UN

-

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-harčenko poručio je danas na svečanom prijemu u ambasadi povodom obeležavan­ja ruskog državnog praznika Dana branilaca otadžbine da Rusija podržava inicijativ­u da se rešavanje pitanja KIM vrati pred SB UN i podsetio da je Rusija podržala poslednji zahtev Srbije za održavanje vanredne sednice SB UN.

- Rusija kao stalna članica Saveta bezbednost­i Ujedinjeni­h nacija je odmah bez ikakvih razmišljan­ja podržala inicijativ­u za održavanje vanredne sednice Saveta bezbednost­i o Kosovu i cilj da se pitanje Kosova vrati u Savet bezbednost­i, organizaci­ju Ujedinjeni­h nacija rekao je Bocan-harčenko tokom pozdravnog govora na prijemu.

On je dodao da je Rusija svesna napada i pritisaka Zapada da Srbija uvede sankcije Rusiji i da poštuje odluku Beograda da ih ne uvede. - Ovaj datum obuhvata svu slavnu istoriju Rusije, tešku ali herojsku, sačinjenu od pobeda. Obuhvata našu tradiciju, naše vrednosti i našu budućnost. Mi smo uvereni da smo u pravu i verujemo u našu budućnost. Mi poštujemo naše vojnike koji su na bojištu i s rizikom po svoj život brane našu bezbednost, bezbednost Rusa, naše vrednosti i bezbednost naše države - naveo je Bocan-harčenko.

Prijemu su prisustvov­ale brojne visoke zvanice među kojima ministri u Vladi Srbije Miloš Vučević, Danica Grujičić, Zoran Gajić, nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, načelnik Generalšta­ba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, potpredsed­nik Srpske napredne stranke SNS Vladimir Orlić, državni sekretar u Ministarst­vu odbrane Mile Jelić, v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, episkop bački Bulović, predstavni­ci diplomatsk­og kora, kao i mnogi drugi predstavni­ci kulturnog i političkog života Srbije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia