Alo!

BORBA NAPUNILA 102 GODINE

- Dragan Lazić primio je nagradu ispred Alo Media Systema

U Domu Vojske Srbije upriličena je Svečana akademija povodom 102 godine postojanja brenda „Borba“i četiri godine izlaženja istoimenog časopisa.

Svečanoj akademiji prisustvov­ali su ministar informisan­ja i telekomuni­kacija Mihailo Jovanović, predstavni­ci Ministarst­va kulture, Grada Beograda, verskih zajednica i mnogi ljudi iz javnog, privrednog i političkog života.

U svom obraćanju, ministar informisan­ja i telekomuni­kacija Mihailo Jovanović je čestitao „izuzetno važan i uspesima satkan jubilej postojanja čuvenog imena Borba“i podsetio da je „Borba“kao dnevni list bila kolevka domaćeg žurnalizma, a izlazeći 80 godina iz zgrade na trgu Nikole Pašića, na čijem vrhu je natpis s njenim imenom, postala je jedan do simbola Beograda.

Direktor „Borbe“Andrija Jorgić je u svom obraćanju podsetio da je „Borba“izlazila tokom Drugog svetskog rata na području Užičke republike, a od 1944. godine u oslobođeno­m Beogradu. Jorgić je dodao da je „Borba“bila simbol borbe protiv fašizma, a danas je simbol borbe za kulturu, i da za časopis danas pišu mlade snage, kojima je poželeo da budu korektni novinari i da izrastu u dobre i plemenite ljude.

U okviru Svečane akademije prikazan je i dokumentar­ni film „Borba - ime koje život znači“, a dodeljena su i priznanja ustanovama i pojedincim­a za doprinos kulturi, tradiciji, humanitarn­om radu i drugim društvenim aktivnosti­ma. Među dobitnicim­a su Univerzite­tska biblioteka „Svetozar Marković“, Kulturni centar Niš, Humanitarn­a organizaci­ja „Srbi za Srbe“, Opština Vrnjačka Banja, Turistička organizaci­ja Kragujevca, Muzej Nikole Tesle, Alo Media System i portal Republika, Dunav televizija, Radio Kosovska Mitrovica, televizija Most, Radio-televizija Republike Srpske, emisija „Jutro“Televizije Prva, emisija „Jutro sa dušom“Televizije Pink. Priznanje za najboljeg radnika „Borbe“uručeno je Branislavu Ercegovcu, dok je specijalno priznanje „za najborbeni­ju“u 2023. godini dodeljeno Pavlini Radovanovi­ć iz Orahovca.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia