Alo!

KIJEV I ODESA SU RUSKI GRADOVI

Gde ćemo se zaustaviti? Ne znam. Verovatno bi trebalo da to bude Kijev. Ako ne sada, onda kroz neko vreme, možda u nekoj drugoj fazi razvoja ovog sukoba, kaže Putinov zamenik u SB Rusije

- PIŠE: PETAR MILOSAVLJE­VIĆ Pogled na Odesu iz vazduha

Moskva danas mora da ima garancije da će Rusija imati bezbednu budućnost bez pretnji spolja, ali to nije moguće bez razbijanja trenutne nacionalis­tičke profašisti­čke vladajuće klike u Kijevu, izjavio je zamenik predsednik­a Saveta bezbednost­i Rusije Dmitrij Medvedev.

„Taj režim mora da padne, mora da bude uništen, ne treba da postoji na belom svetu. Iako mi nismo odbijali pregovore čak ni sa tim zlikovcima, dobro je poznato šta su oni uradili: oni su sami sebi zabranili te pregovore“, podsetio je Medvedev, prenela je TV Raša tudej.

Režim Zelenskog se, kako je rekao, ponaša zverski, a to se posebno vidi na primeru Odese. Ponašanje lokalnih vlasti u tom gradu je, blago rečeno, neodgovorn­o i izaziva negativnu reakciju čak i među ljudima koji su bili lojalni kijevskim vlastima.

„Radi se o tome da se oni suprotstav­ljaju upravo čitavoj ruskoj kulturi i našem zajedničko­m putu. Ja polazim od toga da su Rusi i Ukrajinci u celini jedan narod. To nisu dva bratska naroda, o čemu su počeli da pričaju tek u 20. veku posle raspada SSSR-A. To je jedan narod. A za Odesu mogu samo da kažem: Odeso, vrati se kući. Čekamo Odesu u Ruskoj Federaciji, i zbog istorije tog grada, i zbog ljudi koji tamo žive i jezika na kom pričaju. To je naš ruski grad“, poručio je Medvedev.

On je naglasio da je pobeda Rusije izvesna, napominjuć­i da nije nemoguće da ruske trupe zauzmu i Kijev.

„Gde ćemo se zaustaviti? Ne znam. Verovatno bi trebalo da bude Kijev. Ako ne sada, onda kroz neko vreme, možda u nekoj drugoj fazi razvoja ovog sukoba. Kijev je takođe ruski grad, ali njega sada kontroliše međunarodn­a banda protivnika Rusije koju predvodi Vašington. Svi koji tamo formalno obavljaju svoje funkcije su marionete koje nemaju ni savesti ni straha za budućnost svoje zemlje. Sve odluke se donose u inostranst­vu i u sedištu NATO, i to je potpuno očigledno“, rekao je Medvedev.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Čekamo Odesu u Ruskoj Federaciji: Dmitrij Medvedev
Čekamo Odesu u Ruskoj Federaciji: Dmitrij Medvedev

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia