Alo!

DRAMA U SLOVENIJI POLICIJI SMETAO DRAŽIN LIK

- FUDBAL R. S.

- Emitovana je i četvrta epizoda serijala „Ultras - Timina priča“u kojoj je nekadašnji vođa navijača Crvene zvezde govorio o 1991. - najsjajnij­oj godini u istoriji srpskog klupskog fudbala.

Zoran Timić je najpre pričao o revanšu četvrtfina­la Kupa šampiona s Dinamom u Drezdenu. - Išao sam s tri drugara - vozom. Kad su našli došli (avionom), krenula je tuča s policijom. Naš drugar koji je sve slikao i snimao je bio uhapšen, pa mu je to oduzeto i krivo mi je zbog toga. Nismo se sukobljava­li s njihovim navijačima, već s policijom. To su bili najveći neredi na evropskim gostovanji­ma do tada kad je reč o našoj grupi.

Usledilo je polufinale s Bajernom. - U Minhen sam išao autobusom. Navijački ništa posebno, ali tad sam prvi put video prohibicij­u oko stadiona. Došli smo nešto ranije, hteli da popijemo pivo, a Peđa Najgori je otišao da ga kupi. Uzeo je 20 limenki, međutim, nije primetio da je bezalkohol­no.

Pobedili smo i Zvezda je bila blizu istorije.

Problem na putu do Barija, gde su crveno-beli savladali Marsej na penale i osvojili Evropu, bio je, kaže, barjak s likom Draže Mihajlovića.

- Problem smo imali u Sloveniji. Policija nam nije dala da pređemo granicu zbog tog barjaka. Izašli smo iz autobusa, pobunili se, već se napravila kolona i ljudi su bili nervozni. Na kraju su nas pustili. U Bariju nije bilo ničega sem sitnih čarki s Francuzima, ali nisu nam pružali otpor.

Ispričao je i zanimljivo­st vezanu za Željka Ražnatovića... - Dvojica naših drugara koji su bili u Arkanovoj ekipi išli su redom i savetovali da se ne pale baklje jer ćemo biti kažnjeni, utakmica prekinuta i slično. A ja idem iza njih dvojice i delim ljudima baklje. Bila je velika tenzija, jer je utakmica važna i retko kad tu može da se navija dobro. Međutim, u potpunosti smo zasenili Francuze i naša zastava je bila 10 puta veća od njihove.

Više baklji smo zapalili, cela tribina je bila pod šalovima. Posle rođenja moje dece, najintenzi­vniji momenat u mom životu je pobeda u Bariju. Stajao sam, a suze su mi išle niz obraze.

 ?? ?? Sećanja Zorana Timića
Sećanja Zorana Timića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia