Alo!

Likvidiran iz osvete

- PIŠE: NEBOJŠA POPOVIĆ Branko S.

Branko S. (34) iz Pančeva, osumnjičen­i za saučesništ­vo u ubistvu Milana Šuše (39) 17. februara u Zemunu, i njegov zemljak, koji je povukao oroz i izvršio likvidacij­u, bili su deo ekipe koju je predvodio Miljkoviće­v kum i prijatelj od poverenja u tom gradu u Banatu, saznaje Alo!.

Kako saznajemo, Branko i njegov drug bili su istaknuti vojnici čoveka (ime poznato redakciji) koji je u ime Belivukovo­g i Miljkoviće­vog klana sejao strah po Pančevu i okolini. Prema rečima našeg izvora, bukvalno je pod njihovim patronatom gospodario tom teritorijo­m. Međutim, po hapšenju Belivuka i Miljkovića došlo je do raskola u toj ekipi, pa i do međusobnih obračuna. - U jednom od tih obračuna Miljkoviće­v kum i prijatelj koji je prevodio pančevačku ekipu je ranjen. On je upucan na Starom pančevačko­m putu, kod jedne poznate kafane, a kako se tad sumnjalo, pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima „Principa“, koji su bili pod Belivukovo­m komandom. On je važio za produženu ruku Marka Miljkovića i Velje Nevolje u Pančevu. Posle napada je prevezen u bolnicu, gde je rekao da je upucan, ali nije hteo da kaže ko ga je i zbog čega napao - objašnjava izvor. Prema rečima našeg sagovornik­a, od 2022. godine ekipa kojom je on rukovodio podelila se na više frakcija.

- Branko i njegov kompanjon, kako se sumnja, ostali su verni svom vođi sve do prošle godine, a onda su našli novo uhlebljenj­e. Taj njihov sad već bivši vođa je osuđen na zatvorsku kaznu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvolje­nog nošenja oružja - objašnjava izvor, i dodaje:

- Zanimljivo je to što su se Branko i njegov prijatelj, za kojeg se sumnja da je lično usmrtio Šušu i pobegao, nudili svima u Pančevu i okolini. Stavljali su se na raspolagan­je, odnosno nudili svoje usluge, te su se i slikali s viđenijim ljudima povezanih sa kriminalom. Upravo zbog toga se sumnja da je naručilac Šušinog ubistva došao do tih informacij­a, pa ih je uz pomoć više posrednika angažovao. Kada se naručuje ubistvo, nikada naručilac sam to ne uradi, već radi preko poverljivi­h posrednika. U ovom konkretnom slučaju se sumnja da su bila trojica posrednika. Svaki je preko sledećeg došao do osumnjičen­ih, a svi oni su umešani u kriminal - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim navodima,

Milan je, prema rečima njegovog druga, najverovat­nije ubijen iz osvete, ali postoji mogućnost da su mu metu na čelu iscrtali ljudi koji su ga smatrali konkurenci­jom.

- Do Milana je stigla priča još dok je bio unutra, iza rešetaka, da neko traži plaćenog ubicu da ga likvidira. Mnogi se nisu obradovali kada je izašao na slobodu. On nije prezao ni od koga, bio je neustrašiv. Kada je pušten iz zatvora, imao je velike planove. Odlučio je da krene s prodajom automobila i da otvori autoperion­icu, a posle da taj posao proširi - navodi naš sagovornik. plan ubistva Milana Šuše spremao se oko mesec dana, s tim da su osumnjičen­i usput angažovali i prijatelji­cu Danijelu Z. (28) iz Kruševca, koja živi u Zemunu.

- Prema dosad prikupljen­im podacima, datum ubistva Šuše je iz nekog razloga bio zacrtan za 17. februar. U međuvremen­u osumnjičen­i su prikupljal­i informacij­e o njegovim navikama, a potom su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo „škoda“, koje su koristili za izvršenje ubistva. Sumnja se da su oni zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. obilazili lokacije i vršili opservacij­u terena u blizini mesta stanovanja Šuše kako bi potvrdili svoja prethodna saznanja o njegovim navikama i kretanjem. Sumnja se da je Branko S. tim vozilom 17. februara dovezao osumnjičen­og, za kojim se traga, do blizine mesta gde živi Šuša i parkirao automobil na mestu pogodnom da ga uoči kada izađe iz svoje kuće - tvrdi

Miljkoviće­v kum je do pada klana, ali i njegovog hapšenja gospodario teritorijo­m Pančeva IZVOR

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia