Alo!

DOSTA Uvešću dijalog JE BILO u CIRKUSA Skupštinu

Uspešna, jaka, stabilna zemlja mora da ima ozbiljnu i odgovornu vlast i istu takvu opoziciju, a ovoj našoj cilj su samo haos i destabiliz­acija

-

Predsednic­a Vlade Ana Brnabić izjavila je juče da će na novoj funkciji predsednic­e Narodne skupštine pokušati da uspostavi dijalog i smanji tenzije u društvu. - Mislim da jedna uspešna, jaka, stabilna zemlja mora da ima jako ozbiljnu i odgovornu vlast, ali mora da ima i ozbiljnu i odgovornu opoziciju. Ovde imate opoziciju čiji je cilj samo da kreira haos, destabiliz­uje, stalno pokušava da pomeri neke granice, a ne da razgovara o rešenjima i da vodi dijalog - rekla je Brnabićeva za TV Pink. Dodala je da se, nažalost, ne seća kada je održana jedna normalna sednica parlamenta gde se debatovalo. - Svega što mogu da se setim u poslednje vreme to su vuvuzele, pištanje, haos, performans­i.

Narod od parlamenta i svojih predstavni­ka, poslanika, očekuje razgovor o zakonima i temama važnim za sve građane - ukazala je Ana Brnabić.

Navela je da kada vlast predlaže neki zakon, opozicija, ukoliko se ne slaže s tim, treba da iznese alternativ­ni predlog ili različita rešenja i da ta rešenja obrazloži i kaže zašto su ona bolja za građane. - Jednom sam se vratila sa sastanaka u Velikoj Britaniji, tamo je u tom trenutku vlada predložila plan reforme energetsko­g sektora, opozicija je predložila drugi plan. I onda su oni razgovaral­i u parlamentu o ta dva plana, zašto nešto ne bi funkcionis­alo u ovom, ali bi funkcionis­alo u drugom

planu. Mi to, nažalost, do sada nismo videli u našem parlamentu - istakla je ona.

Kako je navela, nema racionalno­g objašnjenj­a zašto su predstavni­ci opozicije položili zakletvu u holu Skupštine Srbije. Brnabićeva je naglasila da je neupitno da su parlamenta­rni izbori bili fer i pošteni.

- Niko to nije dovodio u pitanje osim njih, da bi pravili haos. I imamo konstituti­vnu sednicu, oni izađu, prvo prave haos, nije mogla ni da se održi bilo kakva normalna debata. Pište i vrište dok predsedava jedan od naših najugledni­jih naučnika, profesor Stojan Radenović - dodala je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, opozicija je pokazala da ne poštuje svoje ustavne obaveze time što nije došla na konsultaci­je kod predsednik­a Srbije.

- Oni su pokazali da ne poštuju ni svoje ustavne obaveze da dođu na konsultaci­je kod predsednik­a Republike nakon održanih izbora, koji su bili neupitni i gde su oni prihvatili svoje mandate.

Oni nisu došli, nisu se pojavili na konsultaci­jama kod predsednik­a Republike. I tako svaki put, vi pružite ruku, oni vas pljunu - rekla je Ana Brnabić.

 ?? ?? Ne sećam se kada je održana normalna sednica parlamenta, samo vuvuzele, pištanje, performans­i
Ne sećam se kada je održana normalna sednica parlamenta, samo vuvuzele, pištanje, performans­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia