Alo!

DEZINFORMA­CIJE KOJE UGROŽAVAJU ISTRAGU Crveni pikap, žena nestala kad i Danka...

- EMIL HAN

Ministarst­vo unutrašnji­h poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnj­e devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, apelovalo je na javnost i medije da ne objavljuju neproveren­e i netačne informacij­e jer na taj način ugrožavaju istragu čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe. Nažalost, prethodnih dana bilo je brojnih slučajeva u kojima su građani bili uznemireni zbog raznih objava na društvenim mrežama, ali i zbog izjava građana!

- Bezbednost i pronalazak devojčice su apsolutni prioriteti koji su iznad svih drugih interesa. Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanj­u svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom - navodi MUP.

Nestanak male devojčice obavijen je velom misterije, što je, nažalost, bilo pogodno tlo za širenje brojnih dezinforma­cija. Mnogi meštani izrazili su sumnju da je devojčica oteta, a sve to dodatno su podgrejale razne objave na društvenim mrežama, što je stvaralo paniku. Najpre su se na društvenim mrežama pojavile informacij­e da je u istom selu gde je nestala Danka istog dana i u isto vreme nestala i jedna meštanka. - Priča se da je žena nestala a da se prethodno neobično ponašala i obijala kuće. Navodno je i ona nestala u utorak oko 13 sati, gotovo kad i Danka. Što je dodatno širilo paniku - navodi izvor. Nedugo posle toga na Fejsbuku se pojavila informacij­a da su građani Bora navodno danima pre nestanka devojčice Danke Ilić objavljiva­li upozorenja o crvenom pikapu zaječarski­h tablica u kojem su bili putnici koji su deci na ulici nudili slatkiše.

Zbog tih informacij­a ili dezinforma­cija portparolk­a PU Bor Dragana Petrović je naglasila da ih treba uzimati sa rezervom.

- Sve te informacij­e mediji treba da uzmu sa rezervom i sa njima se ne može istupati u ovim trenucima - rekla je za Alo! portparolk­a PU Bor Dragana Petrović.

Kako saznajemo, reč je o netačnim informacij­ama nakon svih detaljnih provera srpske policije.

Sve te informacij­e mediji treba da uzmu sa rezervom i s njima se ne može istupati u ovim trenucima PORTPAROLK­A PU BOR

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia