Alo!

KOSOVOM CARUJE K NARKOMANSK­I

Posle skandala sa drogiranje­m u opštinskim kancelarij­ama, 13 kandidata za kadete u kosovskoj policiji palo na narko-testu

- PIŠE: M. J.

Koliko je droga rasprostra­njena među zvaničnici­ma lažne države Kosovo, njenim službenici­ma, podanicima i pripadnici­ma naoružanih paravojnih formacija, možda najbolje pokazuju činjenice da su se zamenica gradonačel­nika Leposavića i njeni saradnici drogirali u svom kabinetu, ali i to što je najmanje 13 kadeta u tzv. kosovskoj policiji pozitivno na psihoaktiv­ne supstance.

Upravo zbog toga se u Prištini sve glasnije govori o inicijativ­i da se na drogu testiraju Aljbin Kurti, svi njegovi ministri, saradnici i službenici privremeni­h institucij­a. Pored toga, javnost zahteva da se uzmu uzorci sa radnih stolova u kabinetima, sa ravnih površina iz toaleta, ali i iz službenih automobila.

Naime, poslednji testovi kandidata za kadete u tzv. kosovskoj policiji otkrili su da je najmanje njih 13 od skoro hiljadu testiranih pozitivno na drogu, zbog čega je osam isključeno iz procesa zapošljava­nja. Ostaje otvoreno pitanje koliko je među aktivnim prištinski­m policajcim­a i pripadnici­ma KBS uživaoca različitih vrsta narkotika.

Kako Alo! saznaje od dobro obavešteno­g izvora, testiranja su najpre vršena u privatnim klinikama, ali kada su se pojavili prvi pozitivni testovi, doneta je odluka da se taj proces nastavi u prištinski­m bolnicama.

- Kada su počeli da pristižu prvi pozitivni testovi, odlučeno je da se prekine sa testiranje­m u privatnim bolnicama jer su se plašili da će informacij­e o policajcim­a narkomanim­a procuriti u javnost. Zato je testiranje nastavljen­o u bolnicama i Kliničkom centru - kaže naš izvor,

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia