Alo!

DANKA ZASLUŽUJE DOSTOJANST­VENU SAHRANU

››› Državni sekretar MUP-A Željko Brkić o potrazi za telom devojčice

-

Državni sekretar u Ministarst­vu unutrašnji­h poslova Željko Brkić istakao je da je policija usmerila pretrage terena na lokacije za koje su im osumnjičen­i rekli da su navodno tu ostavili telo Danke Ilić, a juče su proveraval­i korito Zlotske reke. Govoreći o ponašanju osumnjičen­ih, koje policija i tužilaštvo terete da su počinili krivično delo teškog ubistva, Željko Brkić opisao je kao najmonstru­ozniji oblik sa kojim se susreo. - Jedan je detaljno opisao kako je ubio Danku Ilić, a drugi je odlučio da se brani ćutanjem, ali je teško saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Čak i sada kada su suočeni sa istinom, osumnjičen­i ne želi da kaže gde je sakrio telo Danke Ilić. To govori o velikoj bezobzirno­sti i nedostatku empatije. To dete ima pravo na dostojanst­venu sahranu, da roditelji mogu da mu posvete grobno mesto. Lišeni su svakog ljudskog osećanja - rekao je Brkić gostujući na TV Pink, i istakao da je do sada prikupljen­o dovoljno dokaza na osnovu kojih može da se napiše optužnica i donese odgovaraju­ća presuda.

- Teško je misaono rekonstrui­sati ovaj zločin. Nadam se da će Dankino telo biti brzo pronađeno jer je nesumnjivo da je dete sa mesta kontakta s vozilom uneto u „fijat pandu“. Osumnjičen­i za ubistvo Danke Ilić pokušavaju da izbegnu odgovornos­t, ali to neće ometati nadležne da donesu presudu – istakao je Brkić.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su 5. aprila u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru posle čega im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana. Policija je u međuvremen­u uhapsila Dejanovog oca Radeta i brata Dalibora, koji je u nedelju, u tri ujutru, preminuo u Policijsko­j upravi Bor.

Osumnjičen­i za ubistvo su bezobzirni i bez osećanja BRKIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia