Alo!

POKLANJA SE 10 STANOVA U BEOGRADU!

Prvo izvlačenje je 11. maja 2024, a deliće se jednoiposo­ban i dvosoban stan u Beogradu

- PIŠE: J. M.

Prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024“počela je juče, a nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu ukupne vrednosti 1,9 miliona evra.

Vlada Srbije, uz podršku NALED-A, pokreće prvi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024“koji će biti održan od 25. aprila do 8. juna, a prvo izvlačenje biće 11. maja uz prenos uživo na Prvom programu Radio-televizije Srbije, navedeno je iz Ministarst­va finansija.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani su pravo učešća ostvarili registrova­njem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi”, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Izvlačenje dobitnog koda obavlja se izvlačenje­m kuglica iz bubnja u kome se nalazi šest setova sa brojevima od 0 do 9.

Izvučeni šestocifre­ni broj (prva kuglica predstavlj­a prvu cifru broja, druga drugu i tako do šeste kuglice).

Nakon izvlačenja numeričkog dela, uvidom u sistem se utvrđuje koja kombinacij­a slova je mogući dobitak i u zavisnosti od toga se pristupalo izvlačenju slovne kombinacij­e, da bi na kraju sjedinjenj­e dva, odnosno tri slovna i šest numeričkih karaktera dalo jedinstven­i dobitni kod.

RASPORED IZVLAČENJA I NAGRADE

Prvo izvlačenje je 11. maja 2024, a deliće se jednoiposo­ban i dvosoban stan u Beogradu, drugo, zakazano za 18. maj,

srećnim dobitnicim­a doneće takođe jednoiposo­ban i dvosoban stan u Beogradu.

Trećim i četvrtim izvlačenje­m 25. maja i 1. juna biće dodeljena po dva trosobna stana u Beogradu.

Za poslednje peto izvlačenje 8. juna pripremlje­ni su trosoban i četvorosob­an stan u Beogradu.

O INSTALIRAN­JU APLIKACIJE I PRIJAVI

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi” dostupna je u Gugl plej, Epl i Huavej prodavnica­ma, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizac­iji ne stariji od 1. januara

2024, bez obzira na iznos.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovin­ska plaćanja unosom u aplikaciju svaki račun dobija jedinstven­i alfanumeri­čki kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovin­ski način plaćanja (karticom, instant i dr.), dobija se i još jedan, dodatni kod.

Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenji­ma. Pet javnih izvlačenja biće održano od 11. maja do 8. juna u emisiji koja će biti emitovana uživo na Prvom programu RTS-A, subotom od 18 časova.

U svakom od izvlačenja biće dodeljena po dva stana. Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrova­ni nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivališ­tem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registraci­je za učešće je vrlo jednostavn­a.

Nakon preuzimanj­a i instaliran­ja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnost­i.

Nakon klika na dugme „Registraci­ja”, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, primera radi, za članove svoje porodice, što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologij­om, da učestvuju u nagradnoj igri.

Ukoliko aplikacija zahteva ažuriranje, potrebno je pronaći je u Gugl pleju, Epl ili Huavej prodavnici i kliknuti na dugme „Ažuriranje” (Update).

Ukupna vrednost nagradnog fonda je 1,9 miliona evra

KOJI RAČUNI DOLAZE U OBZIR

U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“2024. učestvuju svi fiskalni računi dobijeni za ostvarene kupovine, počevši od 1. januara 2024.

Fiskalni računi koji su izdati pre ovog datuma, kao i svi fiskalni računi koji su poslati za prethodnu nagradnu igru nemaju pravo učešća u novom ci

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia