Alo!

NISAM JELA HLEB MESEC DANA, SKINULASAM 5 KG

- PIŠE: SLOBODANKA ĆORIĆ

Mnogi ljudi koji žele da smršaju razmišljaj­u o izbacivanj­u hleba iz ishrane, ali im je to gotovo nemoguće jer ga jedu u velikim količinama. Među njima je i jedna žena koja se predstavil­a kao Ana, a koja je na jednoj Fejsbuk grupi podelila svoje iskustvo nakon što je potpuno izbacila hleb iz ishrane.

- Prvih sedam dana nisam mogla da se najedem dovoljno. Bila sam stalno gladna. Htela sam da jedem hleb, kolače i kifle, a morala sam da zaobiđem pekare u širokom luku. Imala sam krize čak i mesec dana nakon što sam isključila hleb - rekla je žena.

IZGUBILA PET KILOGRAMA

- Jedino što sam promenio u ishrani je to što sam izbacila hleb. Sve ostalo je ostalo isto. Ishrana mi je bila relativno zdrava, a pekare su mi bile jedini greh. Nastavila sam da vežbam kao i pre, jedem domaća jela za ručak, ali samo bez hleba. Posle mesec dana vidno sam smršala, a vaga je pokazala pet kilograma manje - rekla je žena.

POČELI SU GRČEVI U NOGAMA

Otkrila je da je odlučila da izbaci ugljene hidrate, ali su se tada pojavili novi problemi.

- Čim sam izbacila ugljene hidrate iz ishrane, počela sam da osećam grčeve u nogama koje nikada ranije nisam imala. Nisam mogla da spavam noću, pa sam pitala doktora za savet. Rekao mi je da vratim sve ugljene hidrate nazad u ishranu, osim hleba. On je bogat elektrolit­ima, a kada telo ne dobije dovoljno ovih esencijaln­ih hranljivih stvari, to može dovesti do grčeva mišića napisala je.

NASTUPIO UMOR

Ispričala je i o problemima koje je imala kada je bila na dijeti.

- To je onaj osećaj kada idete na dijetu, a telo ne može da razume zašto nema ono na šta je naviklo, pa se žali sa velikim umorom i jakim glavobolja­ma. To je ono što mi je najviše smetalo - rekla je ona.

NEDOSTAJAL­I SU JOJ SLATKIŠI

Žudela je i za slatkišima, a doktorka je otkrila da je to zato što je njeno telo tražilo energiju na koju je naviklo.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK ??
FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia