Alo!

STARINA NOVAK OD STOTINU REKORDA

Srpski teniser započeo 420. nedelju na čelu ATP rang-liste i postao najstariji lider teniskog karavana, prestigavš­i Rodžera Federera

- PIŠE: M. GUGIĆ

Nova nedelja i novi rekord Novaka Đokovića. Srpski teniser počeo je 420. nedelju svoje vladavine ATP turom i postao najstariji lider u belom sportu, preskočivš­i Rodžera Federera, doskorašnj­eg lidera u toj kategoriji.

Švajcarac je to dostignuće ostvario sada već davne 2018. godine na turniru u Roterdamu. Tom prilikom mu je i uručen prigodan poklon. Međutim, kada je Novak i taj rekord stavio u svoju fasciklu, od ATP je dobio kraći tekst na sajtu organizaci­je i čestitku u vidu tvita na društvenoj mreži Iks. Priliku da isprave još jednu u nizu nepravdi prema srpskom teniseru ATP će imati već u Monte Karlu, gde Novak počinje svoju sezonu na šljaci.

Masters u Kneževini Monako neće imati istorijsku težinu u smislu preuzimanj­a teniskog trona od zahuktalog Janika Sinera jer Italijan sve i da osvoji turnir (brani 360 poena od prošle godine) neće biti u prilici da prvi put postane broj jedan na svetu. Ali eventualno­m titulom bi potvrdio status trenutno najboljeg igrača planete i tenisera, koga treba dobiti da bi se osvojila velika titula.

Što se tiče Novaka, on će „u svom klubu“pokušati da izbrusi formu i povrati samopouzda­nje posle za njega lošeg početka 2024. godine. Slično razmišljan­je ima i treći kandidat za presto – Karlos Alkaraz. Osvojio je prvi trofej posle prošlogodi­šnjeg Vimbldona u Indijan Velsu, konačno pobedio Sinera i sigurno je da se vraća u nekadašnju formu. Ipak, problem za Španca u ovom trenutku nisu rivali na terenu, već povrede, a jedna takva na zglobu ruke mu zadaje probleme početak prvog mastersa na šljaci ove sezone.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA, PRINTSCREE­N ??
FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA, PRINTSCREE­N

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia