Alo!

Eskobar s Mitom reketirao Gugla, a Velji Nevolji dao BMW

- Ranko Radošević

Ranko Eskobar je u policijsko­m dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe koja blisko sarađuje sa škaljarski­m klanom. Bio je dobar prijatelj sa Jovanom Vukotićem, koji je likvidiran u septembru 2022. u Istanbulu.

Za Radoševića je prvi put šira javnost čula 2006, kada je sa kontroverz­nim biznismeno­m Goranom Mijatoviće­m Mitom uhapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu. Mijatović je u to vreme bio predsednik FK Bežanija, a ubijen je 2. oktobra 2006 godine, u eksploziji automobila bombe na parkingu u Ulici Marka Čelebanovi­ća.

Nekoliko godina kasnije Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u njihovom voznom parku pronađen je automobil BMW koji se vodio na ime Ranko Radošević, zbog čega se sumnja da je on svoje vozilo dao na korišćenje vođama ozloglašen­og klana. Njegovo ime se pominjalo na suđenju Darku Šariću i u vezi s trgovinom narkoticim­a. Tokom suočavanja sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, Šarić je izjavio „da Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”. Ranko Radošević je 67. žrtva rata škaljarsko­g i kavačkog klana.

učesnici.

Prema priči uhapšenog Marka Pjanovića, nalogodava­c za ovu likvidacij­u je ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića na Novom Beogradu prošle godine, a navodni motiv u oba napada je strah od krvne osvete.

- Radošević i otac Luke Žižića su rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu 2022. godine, a pretpostav­ljalo se da je nalogodava­c bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišće­nih računa iz prošlosti - rekao je tada naš izvor.

 ?? ??
 ?? FOTO: MUP ??
FOTO: MUP

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia