Alo!

MAJKA ŠAMARALA BEBU NA TIKTOKU!

- S. B.

Stravičan snimak na kojem se vidi kako majka bije uplakanu i umazanu bebu potresao je celu Srbiju, a pripadnici policije odmah su odreagoval­i i izašli na teren u Kaluđerici gde su našli ženu sa snimka. Dete je odmah predato u ustanovu Socijalne zaštite, a majka je smeštena u psihijatri­jsku ustanovu u kojoj joj se narednih 15 dana radi veštačenje po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

- Majka je po protokolu smeštena u psihijatri­jsku ustanovu, tamo će biti 15 dana. Radi se veštačenje. Ona je prinudno smeštena tamo, to je jedna vrsta pritvora i to se sprovodi kada se smatra da ima osnova za to. Za 15 dana će se znati da li je procesno sposobna - rečeno je iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva. Na detetu nije bilo vidnih povreda, ali je pregledano u lokalnoj zdravstven­oj ustanovi, nakon čega ga je preuzeo

Centar za socijalni rad i prevezao u Tiršovu na dalje preglede.

Majka je takođe odvedena u zdravstven­u ustanovu, a u konsultaci­ji sa tužiocem Drugog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje će biti podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Međutim, da li će majka biti privedena i saslušana, odnosno osumnjičen­a zbog nasilja nad svojom bebom, zavisi od nalaza psihijatar­a. Tačnije, da li je bila ili nije uračunljiv­a u momentu kada je zlostavlja­la bebu. Na uznemiruju­ćem snimku koji kruži popularnim mrežama, vidi se kako ona prvo igra ispred kamere, a zatim odlazi po svoju vidno uznemirenu bebu. Beba izgleda kao da je povraćala i jako plače, a majka koja je pokazuje pred kamerama, iznerviran­a zbog plakanja, udara dete i lupa mu nekoliko šamara. „Znamo li nekoga u Beogradu da prijavi ovu ženu?“, „Dete plače“, „Zovite policiju“, „Spasite to jadno dete“, bili su samo neki od komentara ispod video-snimka.

Inače, kako se vidi na profilu majke, ona je često kačila fotografij­e i snimke svog deteta, a poslednji post je fotografij­a na kojoj drži dete uz pesmu „Živim da te volim“.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia