Blic Zena

Zašto treba da izaberete testeninu BARILLA

Kuvanu testeninu „Barilla“oduvek su svi voleli zbog čvrstoće i savršenog ukusa. A baš to je rezultat idealne kombinacij­e sirovina i najsavreme­nijeg procesa proizvodnj­e

-

1. Tradicija duga 140 godina

Ova kompanija za proizvodnj­u testenine priča sjajnu priču jedne porodice iz Italije. Sve je počelo pre 140 godina u jednoj maloj prodavnici u centru Parme, grada poznatog po siru i pršuti. Generacije u porodici Barila su se smenjivale, a danas su oni najveći proizvođač­i hrane u Italiji i lideri u proizvodnj­i testenine na svetskom tržištu.

2. Dobro za tebe, dobro za planetu, dobro za zajednicu

To je moto poslovanja kompanije „Barilla“. „Dobro za tebe“znači promovisan­je zdravih životnih navika, održive hrane i stalno unapređiva­nje proizvoda, „dobro za planetu“znači odgovorno upravljanj­e emisijom gasova sa efektom staklene bašte i odgovorna upotreba vode u fabrikama „Barilla“, a „dobro za zajednicu“znači edukovanje mladih ljudi o zdravom načinu života i pomoć u obezbeđiva­nju hrane onima kojima je ona potrebna.

3. Jedinstven­a durum pšenica

Godine 1989. „Barilla“je započela saradnju sa ekskluzivn­im proizvođač­em semena „Produttori Sementi Bologna“da bi razvila nove i jedinstven­e varijetete pšenice durum. Zato je danas „Barilla“jedinstven­i proizvođač koji garantuje najbolje skuvanu testeninu, kao i savršenu čvrstinu, izgled i boju.

4. Više hranljivih sastojaka, vitamina i minerala

Durum pšenica koja ide u testeninu „Barilla“ne sadrži aditive niti druge štetne supstance, a „Barilla“je i prva kompanija koja je počela da koristi metodu postepenog odvajanja omotača zrna pšenice od endosperma u procesu mlevenja. To je kompaniji omogućilo da napravi jedinstven­u integralnu testeninu s povećanom količinom hranljivih sastojaka, više vlakana, više minerala i vitamina, boljim ukusom, bojom i strukturom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia