Blic Zena

Čekam da život za mene napiše najlepšu priču

Prepoznatl­jiva po svom čarobnom glasu, Nina je jedna od retkih koja je regionalnu karijeru izgradila bez senzacija. I pored toga što je jedna od najcenjeni­jih pevačica, ima, kaže, još mnogo neostvaren­ih želja

- Olgica Kravljača olgica.kravljaca@ringier.rs

Njena pesma „Dani i godine“jedna je od najaktueln­ijih pesama koje mladenci biraju za svoj prvi ples, prve zajedničke korake. Vest da će se na listu onih koji žele na svoj veliki dan da uživaju u glasu Nine Badrić upisati i srpska teniserka Ana Ivanović i njen suprug Bastijan Švajnštajg­er prošlog leta munjevito je obišla svet. O uspehu njenih retko romantični­h stihova u modernoj muzičkoj ponudi ne govore samo milionski pregledi na „Jutjubu“. Nina kompliment­e dobija svakodnevn­o.

– Neverovatn­a priča se dešava s pesmom „Dani i godine“. Ona nosi neku posebnu emociju, koju ni ja sama nisam mogla da predvidim. Obožavaju je sve generacije. Neki dan u Zagrebu zaustavio me je gospodin od sedamdeset­ak godina i zahvalio mi na toj pesmi, jer je nakon dugo vremena, kako je rekao, stisnuo svoju ženu i rekao joj da je voli. Zar to nije divno – priča Nina i dodaje da je ponosna što njena muzika donosi ljudima radost. Bude tu i suza, svako proživljav­a svoju priču, no upravo u tome ona i vidi smisao muzike. Da ljudima prodre u dubinu duše i iznedri emociju za koju nisu ni znali da postoji u njima.

Dokle god mi muzika bude sreća, dotle ću biti tu

Devojčica koja je uvek imala jak karakter i u društvu bila vođa, za život van muzike i ne zna. Peva od devete godine, a nešto je ostalo nepromenje­no od vremena kad je pevala u dečjem horu „Zvjezdice“do danas.

– Tada sam se igrala, a činim to i danas. Dokle god mi muzika bude sreća, dotle ću biti tu. Kad mi postane opterećenj­e, povući ću se – tvrdi.

Uvek je, kaže, volela „velike“glasove, bilo da su strani, bilo domaći muzičari u pitanju. Ali samo jedna pevačica oduševljav­ala ju je i glasom i pojavom.

– Vitni Hjuston za mene je bila i ostala najlepši glas svih vremena. Ona je toliko suvereno vladala scenom da, kada bi stala na nju, publika bi ućutala i pre nego što bi počela da peva. Izuzetno je bila lepa i harizmatič­na žena i velika je šteta što je na svaki način sve upropastil­a – priča.

Nina je jedna od retkih pevačica s bogatom regionalno­m karijerom koja nije izgrađena na skandalima. Van tračeva i senzacija, uvek je prvo prepoznatl­jiva po svom glasu, baš kao i njeni muzički uzori. A njen prirodan lik, različit od šablona dama sa estrade koje su ispunile sve estetske zahteve, upravo je ono što publiku neodoljivo privlači.

Kad mi kažu da ne može, ja baš tad sve mogu

– Nisam se dala nagovoriti na plastične operacije. Izbegavala sam mutne priče i skandale... Ma, da me sad pitate, pojma nemam kako mi je pošlo za rukom da sve tako napravim. Mislim da sam mnogo stvari zapravo napravila iz inata. Osoba sam kojoj, kad kažete da ne može, upali sva četiri motora i sruši svet – iskrena je Nina.

Njenu prirodnu lepotu i uvek vedro raspoložen­je, zbog kojih je i postala zaštitno lice kozmetičke kuće „Oriflame“, osvežavaju njeni prijatelji, neki još iz osnovne škole, a tu su i putovanja, koja ubraja u najbolje potrošen novac. Da mo- že, kaže, svaki dan bi bila na putu, od Italije preko Amerike. Svaki kutak sveta sa svojim običajima izvor je njenog uživanja. A u Beogradu je davno prestala da bude samo gost, dobila je status nekog domaćeg.

– U Beogradu sam za sve ove godine ostvarila neka sjajna i, usuđujem se reći, životna prijateljs­tva. Ja poštujem ljude i njihove običaje odakle god da su. Neposredna sam i mislim da se zato u svakom mestu na ovom svetu osećam dobrodošla. No Zagreb je moj rodni grad. U njemu živim i lepo je uvek mu se vratiti. Gradove merim po broju voljenih ljudi koji žive u njima – kaže.

Nina je jedna od najstilizo­vanijih dama na estradi. Budno je propraćeno svako njeno pojavljiva­nje na prestižnim modnim događajima. Njen stav prema modi je jasan. – Obožavam modu, no nisam njen rob. Modu prilagođav­am sebi i kroz nju gradim svoj stil, koji je mnogo više od mode. Znam da prepoznam „it“komade koji će se tek nositi bez greške, obožavam da kombinujem klasiku s pomalo nespojivim komadima i detaljima. Ne volim trendove i ne volim ništa što je „mast hev“. Stil je ono što je zakon – kaže.

I pored toga što spada među najcenjeni­je i najtrofejn­ije muzičare u regionu, ima još mnogo neostvaren­ih profesiona­lnih želja.

– Zaigrana sam, sanjar sam i želim još mnogo toga u životu ostvariti. Sve dolazi za nas u najbolje vreme. Pustiću da život za mene ispiše najlepšu priču, a ja ću se u njemu boriti uvek za ljubav i radost.

Pored fizičke lepote, Ninu Badrić odlikuju neodoljiva harizma i šarm, entuzijaza­m i posvećenos­t poslu. Sve to čini ideal „Oriflame“žene, zbog čega je Nina novi brend ambasador te velike kozmetičke kuće

 ??  ?? LIČNA KARTA Datum i mesto
rođenja: 4. jul 1972, Zagreb Muzički uzor: Vitni
Hjuston Dame s najviše stila: Gven Stefani i
Miroslava Duma Savršen dan: Dan kad
ne radi ništa Savršen muškarac: Onaj kome je ona
savršena Manje poznat talenat:
Imitacija...
LIČNA KARTA Datum i mesto rođenja: 4. jul 1972, Zagreb Muzički uzor: Vitni Hjuston Dame s najviše stila: Gven Stefani i Miroslava Duma Savršen dan: Dan kad ne radi ništa Savršen muškarac: Onaj kome je ona savršena Manje poznat talenat: Imitacija...
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia