Blic Zena

Rešite muke sa obilnim krvarenjim­a

-

Nedavno nam se jedna koleginica požalila da zbog obilnih krvarenja tokom ciklusa ima blažu anemiju, stalno mora da menja uloške, a noću naročito, jer sadržaj nekako uvek nađe put napolje. Od druge koleginice je, kao iz topa, usledio savet zlata vredan: od toalet-papira napraviti rolnicu i postaviti je, pre nego što se obuku gaćice i stavi se uložak, u predeo tačno iznad anusa. Papir će braniti sadržaju da iscuri.

A evo šta kažu članice foruma ana.rs koje muči isti problem.

• Neke žene od prvog ciklusa imaju obilna krvarenja koja ih ometaju u normalnom funkcionis­anju. Ako ne rešavaju problem, postoji mogućnost da postanu i malokrvne. Zato se obavezno radi krvna slika i prati se nivo gvožđa.

• Obilna krvarenja mogu biti zbog hormonskog disbalansa, najčešće viška estrogena. To se dovodi u red hormonskim tabletama. Ginekolog određuje terapiju i trebalo bi da se nakon toga problem reši.

• Ako krvarite toliko da vam i najveći uložak traje po sat vremena, morate na pregled. Uzrok mogu da budu miomi, polipi, ciste, koji se uklanjaju, a s njima nestaju neprijatno­st, umor, anemija...

Savet za oprezne

NJIMA NIJE MESTO U FRIŽIDERU

Niko ne voli da baca hranu, ali pojedinim namirnicam­a stvarno nije mesto u frižideru. Med ima prirodan način konzervaci­je, ako ga ohladite, ubrzaće se kristaliza­cija šećera i postaće previše gust. Ulja se takođe zgušnjavaj­u na niskim temperatur­ama, naročito maslinovo i ulje od kokosa. Kafa pak vrlo brzo pokupi mirise drugih namirnica i izgubi ukus.

 ??  ??
 ??  ?? Zahvaljuje­mo članicama foruma
ana.rs na ovim savetima. Tamo ćete pronaći još mnogo fantastičn­ih saveta i trikova. Treba samo da se registruje­te
na ana.rs
Zahvaljuje­mo članicama foruma ana.rs na ovim savetima. Tamo ćete pronaći još mnogo fantastičn­ih saveta i trikova. Treba samo da se registruje­te na ana.rs
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia