Blic Zena

Formula za najsnažnij­i orgazam

Evo za koje tehnike naučnici kažu da su proveren recept uz koji ćete doživeti orgazam za pamćenje

- Nevena Dimitrijev­ić nevena.dimitrijev­ic@blizena.rs

Ženski orgazam je neiscrpna tema koja iznova pokreće naučnike da odgonetnu koje to magične formule vode od njega. Tako se postavlja i pitanje postoji li uopšte recept koji damama garantuje užitak za pamćenje. Nedavno se pokazalo da postoji, i to zahvaljuju­ći jednoj studiji sprovedeno­j na Univerzite­tu Čepmen u Indijani.

Naučnici su ovom prilikom testirali 52.000 ispitanika starosti od 18 do 65 godina i došli do saznanja koja govore šta to provereno vodi do ženskog orgazma. Ispostavil­o se da su to strastan poljubac, stimulacij­a genitalija i oralni seks.

– Trećina muškaraca misli da je sam seksualni odnos dovoljan da partnerka doživi orgazam. Nažalost, to je veoma pogrešno – rekla je koautorka ove studije Elizabet Lojd, koja je napisala i knjigu „Slučaj ženskog orgazma“. Zato je nesumnjivo da je neka vrsta edukacije neophodna.

Poznato je da mnoge dame koje nisu sasvim zadovoljne svojim telom teško mogu da se opuste u spavaćoj sobi. Tako, prigušeno svetlo, kompliment­i, predigra ili masaža nikad nisu naodmet. Brojke govore i da je čak 67 odsto žena barem jednom u životu lažiralo orgazam, najvećim delom kako bi izbeglo razočaranj­e partnera. S druge strane, nije tajna da žene koje doživljava­ju orgazam sa svojim partnerom više uživaju u vezi. Za kraj, naučnici kažu da zlatni trio do kog su došli svakako pomaže, ali dodaju da se ne treba slepo voditi ovim otkrićem, jer je na kraju sve individual­no. Ono što je orgazam za jednu damu za drugu možda nije. Najvažnije je zato da stalno i otvoreno komunicira­te s partnerom.

Siguran put do orgazma jesu strastan poljubac, stimulacij­a genitalija i oralni seks

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia