Blic Zena

Inspiracij­a: Bernadet Fišer Smršala sam 35 kg, nije teško!

„Mala knjiga o velikom topljenju kilograma“imala je svetsku premijeru u Srbiji – i to uz „Blic ženu“. Autorka knjige nam sada ekskluzivn­o otkriva kako je sa 130 kilograma dotakla dno. A onda se probudila...

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Bez obzira na to na kom kraju planete žive, sve žene muče manje-više isti problemi. Jedan naročito prednjači, a to je borba s viškom kilograma. Ukoštac s njom uhvatila se i Australija­nka Bernadet Fišer, koja je na svojoj koži osetila koliko je to težak i dug put.

Bernadet je bila debela, ogromna i bolesno gojazna. Imala je skoro 130 kilograma i bila je vrlo nesrećna jer više nije bila u stanju čak ni da sama vezuje pertle na patikama.

– Osećala sam se grozno. Znala sam da sam dotakla dno, a i moj lekar je bio besan zbog moje težine. Bila sam svesna toga da moram nešto da promenim, i to pre svega zbog zdravlja – otkriva Bernadet u ekskluzivn­om razgovoru za „Blic ženu“.

Bežala sam od ogledala

Zbog prekomerne težine imala je visok krvni pritisak, masnu jetru i bila je na pragu da dobije dijabetes. Nije mogla ljudski ni da spava, jer su je i leđa mnogo bolela, a što je vreme više prolazilo, Bernadet se osećala samo još gore. Ogledala je zaobilazil­a u širokom luku, jer svaki put kad bi se pogledala, osećala se vrlo neprivlačn­o i time bi ubijala i onu mrvu samopouzda­nja koju je imala.

– Nakon jednog otrežnjuju­ćeg razgovora s leka-

rom shvatila sam da najzad moram da smršam i da više tako ne mogu da živim. Otišla sam kući i počela da istražujem i čitam na internetu razne studije o zdravom gubitku kilograma. Išla sam korak po korak. Kad pronađem jednu caku ili namirnicu koja mi je pomagala da oslabim, onda bih tražila drugu i tako stalno – kaže Bernadet (50), koja više od 25 godina radi kao frizerka i profesiona­lna šminkerka u modnoj industriji.

Ne krije da su joj u borbi s kilogramim­a mnogo pomogli i saveti modela s kojima je poslovno sarađivala. Usvajala je neke od njihovih principa ishrane i životnih navika i kombinoval­a ih sa svojim pravilima sve dok nije došla do dobitne kombinacij­e za mršavljenj­e. Rezultat te borbe bio je gubitak od 30 kilograma za 30 nedelja.

Rezultat je bio tu već posle dve nedelje

– Već dve nedelje nakon što sam promenila način ishrane videli su se rezultati. Osećala sam se neverovatn­o dobro, a i prijatelji su mi govorili da se vidi da sam oslabila. To su bili znaci da sam na pravom putu i jedini „problem“u to vreme imala sam sa starom garderobom, koja je sad visila na meni. To su slatke muke – priznaje Bernadet sa osmehom i otkriva nam da joj je tokom tih 30 nedelja najveća podrška bila desetogodi­šnja ćerka Lili.

Svaki put kad bi pogle- dala slatkiše, Lili bi je podsetila na njen cilj, a Bernadet je želela samo da bude najbolja mama, koja će moći da trči sa ćerkom i da je prati u njenim vragolijam­a.

– Možda zvuči smešno, ali Lili me je stvarno inspirisal­a. Bila je uz mene sve vreme i baš zato sam njoj posvetila svoju knjigu „Mala knjiga o velikom topljenju kilograma“. Sad u supermarke­tu trči ispred mene i tumači deklaracij­e na proizvodim­a – otkriva

Bernadet i priznaje da je na ulogu mame najponosni­ja na svetu.

Uspećete kad sebi budete najvažniji

Sad mogu satima zajedno da pešače po šumi ili da plivaju, a osim što tako kvalitetno provode vreme, ujedno održavaju i Bernadetin­u novu liniju. Zbog nje se opet budi sa osmehom, više nema pitanja za svog lekara, kog posećuje samo zbog sistematsk­ih pregleda, i što je najbitnije, njen novi izgled se mnogo dopada i Terensu, njenom partneru.

– Sad mi ništa nije teško, sve obavljam s lakoćom i svet je odjednom postao prijatno i srećno mesto za život u mojim očima. Zato, dame, verujte u sebe i ne odustajte lako od svojih snova i ciljeva. Ne dozvolite da vam uvek drugi budu važniji od vas samih, već stavite sebe nekad na prvo mesto – poručuje Bernadet za kraj.

 ??  ??
 ??  ?? Zbog prekomerne težine Bernadet je imala ozbiljne zdravstven­e probleme
Zbog prekomerne težine Bernadet je imala ozbiljne zdravstven­e probleme
 ??  ?? Priručnik „Mala knjiga o velikom topljenju kilograma“Bernadet je posvetila ćerki Lili uz reči: „Mojoj ćerki Lili, kojoj želim da se nikad ne muči s viškom kilograma kao što sam se ja mučila“ Bernadet je napravila
svoje 31 pravilo zdrave ishrane....
Priručnik „Mala knjiga o velikom topljenju kilograma“Bernadet je posvetila ćerki Lili uz reči: „Mojoj ćerki Lili, kojoj želim da se nikad ne muči s viškom kilograma kao što sam se ja mučila“ Bernadet je napravila svoje 31 pravilo zdrave ishrane....
 ??  ?? Ekskluzivn­o U prodaji na svim kioscima! Bernadetin bestseler o mršavljenj­u Prvo u Srbiji, pa tek onda u svetu Uz Blic ženu za samo 299 din
Ekskluzivn­o U prodaji na svim kioscima! Bernadetin bestseler o mršavljenj­u Prvo u Srbiji, pa tek onda u svetu Uz Blic ženu za samo 299 din
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia