Blic Zena

Oduvek sam želela da mi neko sredi nokte

Nagradna akcija „Blic žene“i „Froša“još traje. Naša nova stanica bio je dom Perse Milenković (73) iz Lebana. Dok je Persu ulepšavao naš tim, zasijala je i cela kuća, a mi smo uživali u druženju s našom vedrom domaćicom

- Prijatelji akcije Olgica Kravljača olgica.kravljaca@bliczena.rs

Persa Milenković, penzionerk­a, već 12 godina živi sama, bez muža Vese. Naučila je, kaže, i da ugađa sebi, a u njen svakodnevn­i raspored spada i to da do podne prečisti ceo stan. Tako je Željki i Dani iz „Froš“tima posao donekle olakšan, a Persi je svakako prijalo da je neko bar na dan odmeni i da još detaljnije uradi sve što ona nije mogla.

Desetine ramova s fotografij­ama ćerki, zetova i unuka, na kojima su i srećna lica Perse i njenog Vese, u svakoj sobi svedoče o Persinom porodičnom bogatstvu. Upravo su njene ćerke i poželele da je iznenade u njenoj samoći, te su je prijavile za našu nagradnu akciju. Ćerka Sonja, koja živi u Nišu, redovno sa suprugom posećuje majku, ali Vera, koja je svoj dom pronašla u Vičenci u Italiji, viđa je jednom godišnje. Ipak, redovno dobija knjige koje joj sestra kupuje uz „Blic ženu“i šalje na njenu italijansk­u adresu.

– Pitala sam Sonju šta mi to radi – prenosi Persa kako je izgledalo kad je čula da ju je ćerka prijavila za nagradnu akciju. Ali kada se naš devetočlan­i tim našao u njenom stanu, nije se pokajala što je pristala.

Gospođa Persa je rado dočekala da frizerka Tanja iz Akademije „Panjković“napravi nekoliko promena na njenoj frizuri. Pre svega da je ošiša, jer joj u letnjim danima naročito smeta to što joj kosa brzo raste. Ali Tanja je priredila i jedno iznenađenj­e: pretvorila je mini-val u modernu ravnu frizuru odličnu za vrele dane.

– Šminka?! Kakva šminka?! – bila je Persina prva reakcija kad je svoj deo posla najavila šminkerka Jelena iz „Mejkap hausa“.

Ali kad joj je Jelena predložila šišanje i stanjivanj­e obrva, Persa je pristala i bila je prezadovol­jna promenom. Uživala je u svakom trenut-

ku, ali kad je ruke pružila manikirki Dragani, oduševljen­je je bilo kompletno.

– Uvek sam želela da mi neko ovako sredi nokte. Sama nikako ne mogu – kaže Persa.

Pun stan ljudi, nasuprot njenom svakodnevn­om miru, nije joj smetao. Naprotiv, uz domaćinsko posluženje na kraju rada, ne skidajući osmeh s lica, pričala nam je kako je kao mlada želela da promeni svoje ime jer joj je bilo staromodno, kako se i na 40 stepeni plaši promaje, kako se nikad nije farbala jer voli sedu kosu, pa, kad joj je mama osedela, njena prva misao je bila: „Što i meni nije tako!“

Odlična domaćica, još bolji sagovornik, ispratila nas je uz reči da jedva čeka da utiske o nesvakidaš­njem danu podeli sa svojim ćerkama. Ne sumnjamo da će priča o vedroj Persi stići i do Vičence.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jelena iz „Mejkap hausa“, Tanja iz
Jelena iz „Mejkap hausa“, Tanja iz
 ??  ??
 ??  ?? Akademije „Panjković“i Dragana iz „Golden bjuti šopa“učinile su sve da se Persa oseća
kao prava zvezda
Akademije „Panjković“i Dragana iz „Golden bjuti šopa“učinile su sve da se Persa oseća kao prava zvezda
 ??  ?? Sledeće nedelje idemo kod Mirjane Tkačenko u Zemun
Sledeće nedelje idemo kod Mirjane Tkačenko u Zemun
 ??  ??
 ??  ?? Željka i Dana iz „Froša“očistile su stan do najsitniji­h detalja, koji su Persi bili teže dostupni
Željka i Dana iz „Froša“očistile su stan do najsitniji­h detalja, koji su Persi bili teže dostupni
 ??  ?? Tanja iz Akademije „Panjković“Persi je napravila pravu letnju frizuru
Tanja iz Akademije „Panjković“Persi je napravila pravu letnju frizuru
 ??  ?? Posle Dane iz „Froša“zablistala je svaka pločica
Posle Dane iz „Froša“zablistala je svaka pločica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia