Blic Zena

Šizimo zbog sporog interneta

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Letnja sezona je u jeku, a žalbe turista na uplaćene aranžmane preko agencija su različite. Tako dok se pojedini žale na prljav smeštaj, drugima smeta slab Wi-Fi signal, a trećima to što nemaju parking-mesto iako su im u agenciji obećali da će ga imati.

– U odnosu na prošle sezone, ove godine imamo manji broj žalbi. One se najčešće odnose na lošu higijenu u smeštajnom objektu, veliku udaljenost od plaže, dužinu putovanja i neudobnost autobusa. Ipak, želim da istaknem da je godinama unazad više od polovine pristiglih žalbi bilo neosnovano – otkriva Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacij­e turistički­h agencija Srbije (YUTA).

On ističe da su poslednjih godina, s razvojem tehnologij­a, turističke agencije sve češće i predmet ucena putnika, ko- ji odmah po uočavanju bilo kakve sitnice stvari predstavlj­aju medijima. Zbog pojedinih senzaciona­lističkih tekstova, koji se ne zasnivaju na proverenim činjenicam­a, samo se na kraju putnici dovode u zabludu.

Osnovane žalbe: neadekvata­n broj kreveta i drugačiji tip smeštaja od ugovorenog, promena tipa prevoza, nemogućnos­t kontakta s predstavni­kom agencije i nedostatak bilo kakve usluge koja podrazumev­a normalan boravak, kao što su struja ili voda.

Neosnovane žalbe: lični utisak o smeštaju i usluzi, reklamacij­e na kvarove prevoznih sredstava i trajanje otklanjanj­a problema, reklamacij­e za odštetu od krađe nastale na letovanju, žalbe na brzinu internet konekcije i na putno zdravstven­o osiguranje.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia