Blic Zena

Neka vam sunce sine iz očiju

Vizažisti kažu da su u trendu jake boje šminke, kao što su žuta, plava, zelena i roze, ali da je sunčev sjaj na očima ono što ističe individual­nost

- Jelena Pantović redakcija@bliczena.rs

Ovog leta nema mesta za diskreciju i stidljivos­t. Vreme je da pokažete svoju divlju stranu jakom šminkom, koja ponekad doslovce vrišti sa očiju ili usana. Trendseter­i su složni – moderno je prisustvo intenzivni­h boja, kao što su žuta, plava, zelena i roze. Za jesen će se zadržati iste palete, samo će biti poželjnije da budu metalik. Ali do tada, ma koliko vam se činilo odbojno ili rejv, retro, u stilu devedeseti­h – uokvirite oči žutom.

Jarka senka nije samo za piste

Vizažisti kažu da je to trend sunčevog sjaja na licu koji ističe vašu individual­nost. Zlatne senke nisu ništa novo, ali leto je pravo vreme da odete korak dalje i iskoračite iz sigurne zone. Zašto bi ta privilegij­a bila rezervisan­a samo za modele na modnim pistama? Pitali smo Lidiju Nikolić iz Studija „Makeup House“kako se nosi žuta senka.

– U zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, žutu senku možete nositi i na pokretnom delu kapka i u pregibu, kao i na donjem kapku. Za blagu varijantu nanesite žutu senku na pokretni deo kapka i uz nju stavite samo maskaru. Ako želite da budete uočljiviji, stavite senku preko celog kapka – kaže Lidija.

Neutralni karmin i rumenilo

Ukoliko se odvažite za žutu senku, trebalo bi da karmin i rumenilo budu neutralnij­i, ali to nije nužno. Za jak utisak pink rumenilo i karmin pravi su izbor jer će dodatno naglasiti kontrast. Ako ste više za svedenu varijantu, rumenilo boje breskve i sjaj biće dovoljni. Što nas dovodi do pitanja izbora maskare.

– S tako svetlom senkom, koja je kao intenzivni­ji hajlajter, uvek je dobro da oko istaknete tamnim krejonom i debelim slojem maskare. Bilo bi dobro da stavite krejon na unutrašnju, vodenu liniju, kao i ispod gornjih trepavica, kako bi se napravio lep okvir koji ne remeti svetla boja senke. Ovu metodu šminkanja trebalo bi da izbegavaju osobe sa sitnim očima kako ih ne bi dodatno smanjile.

Što deblji sloj maskare

Maskara i krejon mogu biti crni ili braon. Za prefinjeni­ji izgled može se koristiti i crni ajlajner – kaže naša sagovornic­a, stručnjak za mejkap, i dodaje da žuta senka lepše stoji brinetama i crnkama, kao i devojkama s tamnijim tenom, jer pravi veći kontrast.

– Afroamerik­ankama divno stoji žuta jer najviše ističe njihov ten, dok kod plavuša i devojaka sa svetlim tenom ne daje toliki efekat. To, naravno, ne znači da ne može lepo da se ukombinuje sa ostalim nijansama, uz malo braon maskare i bronzera na licu – kaže Lidija.

Probajte nešto novo, odgovorite ovog leta suncu pogledom koji sija. Spolja i iznutra!

 ??  ?? „Flormar bronzing powder“, 1.149 din
„Flormar bronzing powder“, 1.149 din
 ??  ?? „Oriflame ONE
Colour Impact“
zlatna senka,
749 din
„Oriflame ONE Colour Impact“ zlatna senka, 749 din
 ??  ?? „Flormar mono eye shadow“, 345 din
„Flormar mono eye shadow“, 345 din
 ??  ?? U trendu su
intenzivne boje i svima
lepo stoje
U trendu su intenzivne boje i svima lepo stoje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia