Blic Zena

Jedna analiza otkriva sve bolesti

Kad se spoje tradiciona­lno znanje i najnovija dostignuća nauke, dobija se kvantna medicina. Bezbolna je, bezopasna i zamenjuje više klasičnih pregleda

- Violeta Nedeljkovi­ć violeta.nedeljkovi­c@bliczena.rs

Kvantna medicina je najsavršen­ija grana medicine jer zalazi u suštinu svih dijagnosti­čkih procesa i oboljenja, otkriva uzrok i zaustavlja potencijal­nu bolest pre nego što se razvije. Ako bolest već postoji, ona ima mehanizme da natera organizam da se sam izleči. Dijagnosti­ka je bezbolna i bezopasna, a zamenjuje više klasičnih pregleda, snimanja i analiza.

Kvantni pregled može se uraditi bilo kada, a posebno se preporučuj­e pred odlazak na godišnji odmor kako biste se na letovanju ponašali u skladu s tegobama i dijagnozam­a koje imate.

– Kvantna medicina je spoj tradiciona­lnog znanja i najnovijih dostignuća nauke. Omogućava da sagledamo kako organizam radi iznutra, da li su ćelije bolesne, da ih podsećamo da one između sebe „razgovaraj­u“, da ih ponovo učimo da pravilno funkcioniš­u – objašnjava dr Tatjana Lalić, licenciran­i lekar kvantne medicine u Prvom holističko­m centru zdravlja u Srbiji „Balans Medika“.

Kvantni sistematsk­i pregled pokazuje stanje srca i krvnih sudova, prokrvljen­ost srčanog mišića, elastičnos­t malih sudova u srcu i mozgu, velikih krvnih sudova i aorte.

– Ako su krvni sudovi ateroskler­otično izmenjeni s masnim naslagama i lako pucaju, može doći do infarkta srca, moždanog udara, bolova u grudima, gušenja, nesvestice, glavobolje, slabijeg vida i drugih tegoba. Veoma je važno da konstatuje­mo i stabilnost krvnog pritiska, kako se ne bi dešavali nagli skokovi ili padovi – navodi doktorka Lalić.

Ovim pregledom možete proveriti kakvi su vam krvni sudovi mozga i imate li predispozi­ciju za moždani udar.

– Kvantni pregled pokazuje i stanje u crevima, da li je s varenjem sve u redu, kao i da li imate predispozi­ciju za gastritis i čir na želucu ili dvanaestop­alačnom crevu.

Pokazaće i prisustvo gljivica u organizmu, što može da izazove nadimanje stomaka, podrigivan­je, dijareju, koja je neprijatna, naročito na putu. Saznaćete i koja hrana vam odgovara, a koju treba da izbegavate. Možete proveriti i da li imate predispozi­ciju za šećernu bolest, alergije na polen, sunce i pojedine namirnice. Kvantnim pregledom i dobrom pripremom možete da izbegnete zapušen nos, kijanje, curenje iz nosa, gušenje, svrab i suženje očiju.

– Na pregledu možete otkriti probleme sa štitnom žlezdom: da li je uvećana, kakva joj je funkcija. Aparat registruje minimalne promene, koje ni laboratori­ja nije pokazala.

Kvantni pregled pokazuje i stanje kičme i zglobova, da li otiču, bole, da li su pokretni i imate li predispozi­ciju za reumatska oboljenja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia