Blic Zena

Od sada muž pere sudove, grehota je za manikir

Ne volim da mi neko petlja oko kuće, sve radim sama, ali sad kad vidim kako ste sve sredili, srećna sam kao nikad, rekla nam je Mirjana Tkačenko iz Zemuna

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

U mladosti je Mirjana Tkačenko, penzionerk­a iz Zemuna, obišla ceo svet. Kako je radila kao stjuardesa, nema metropole koju nije posetila, a sada sa suprugom Dušanom uživa u penzioners­kim danima i igra nagradne igre. Sa osmehom otkriva da je često srećne ruke, a pravi dokaz za to jeste i nagrada koju je osvojila u našoj akciji „Lepa kuća, lepe vi“.

– Ceo život sama čistim i sređujem kuću. Ne volim da mi se tu niko petlja, a posebno sad kad ne radim i imam dosta slobodnog vremena. Ali, eto, vama ću dopustiti, pa šta bude – kaže gospođa Mira u šali.

Odmah nam ponosno otkriva da imaju i dva sina, Sašu i Srđana, koji sa suprugom živi u Kini. Bila je kod njih u Pekingu više puta, pa dok je vredna Željka Pavlović iz „Froša“glancala kuću, Mira nam je prepričava­la dogodovšti­ne iz te daleke zemlje.

– Neverovatn­o je kako je to tamo sve ure- đeno i stvarno ima mnogo toga lepog da se vidi, ali su ogromne gužve u saobraćaju. Zato sam u Pekingu prvi put u životu i sela na motor. Vozila sam se sa sinom, a njegove kolege s posla gledale su me u čudu – priča Mira.

Čim smo kročili u dom Tkačenkovi­h, primetili smo da na zidu imaju dva ista sata – jedan pokazuje naše, a drugi vreme u Kini. Tako im je lakše jer ne moraju stalno da računaju vremensku razliku, kao i to kad preko „Skajpa“mogu da zovu sina.

U domu naših domaćina i slike imaju posebno mesto, kako one na zidovima jer ih je naslikao Dušan, tako i one u albumima. Zato nam je Mira rado pokazala uspomene iz dana kad je radila kao stjuardesa.

– U ono vreme bila sam prva stjuardesa koja je počela da radi taj posao a da pre toga nikad nije letela avionom. Ali zato sam imala završen koledž u Londonu i perfektno sam govorila engleski jezik – objašnjava Mira.

I dok naše devojke Tanja, Teodora i Lidija obleću oko nje i ulepšavaju je, njen suprug Dušan, s kojim je u braku već punih 40 godina, samo ćuti i gleda. Ne zna se da li je više u čudu zbog toliko žena koje su im opkolile stan ili zbog toga kako smo doterali njegovu Miru.

– Znate šta, i posle toliko godina braka, još mi se sviđa. A što je još gore, i ja

se njoj sviđam – reče Dule i sve nas slatko nasmeja, a na njegove reči nadovezala se i Mira: – Samo se ti šali, ali meni nikad niko nije došao na noge i ovako me usrećio kao vi danas. Zato se, Dule, spremi da naredna tri dana pereš sudove. Gde sad ovaj manikir da pokvarim, a devojka se toliko trudila.

Kad smo zadatak uspešno obavili, ostavili smo Tkačenkove da uživaju i kuju planove za vikend, a dok smo se pozdravlja­li, priznali su nam da jedva čekaju da utiske preko „Skajpa“prenesu snajki i sinu u Kini.

 ??  ??
 ??  ?? U domu Tkačenkovi­h Željka iz „Froša“nije imala mnogo posla. Otkad je u penziji, Miri je čišćenje kuće
uživanje
U domu Tkačenkovi­h Željka iz „Froša“nije imala mnogo posla. Otkad je u penziji, Miri je čišćenje kuće uživanje
 ??  ??
 ??  ?? Po Mirinoj želji, Teodora iz „Golden bjutija“namazala joj je nokte crvenim lakom
Po Mirinoj želji, Teodora iz „Golden bjutija“namazala joj je nokte crvenim lakom
 ??  ??
 ??  ?? Frizerka Tanja iz Akademije „Panjković“našoj domaćici je samo ošišala krajeve jer ima lepu i negovanu kosu
Frizerka Tanja iz Akademije „Panjković“našoj domaćici je samo ošišala krajeve jer ima lepu i negovanu kosu
 ??  ?? Sledeće nedelje idemo kod Marije Olan u mesto Gunaroš
Sledeće nedelje idemo kod Marije Olan u mesto Gunaroš
 ??  ??
 ??  ?? Mira nam je rado pokazala uspomene iz dana kad je bila
stjuardesa
Mira nam je rado pokazala uspomene iz dana kad je bila stjuardesa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia