Blic Zena

Taj magični bjuti blender

Služi za nanošenje tečnog pudera, prajmera ili korektora, a rezultat je savršen. Kad jednom isprobate ovaj mali moćni sunđer, nikada ga se više nećete odreći

- Nevena Milosavlje­vić redakcija@bliczena.rs

Današnja omladina ne može ni da zamisli šminkanje bez bjuti blendera. Ako vam to i dalje zvuči kao neka naprava s kojom ne znate šta ćete, predstavlj­amo vam sve njegove dobre strane, a ima ih zaista mnogo. Reč je o malom sunđeru kojim nanosite na lice puder, korektor, hajlajter... I to savršeno! Toliko savršeno da se razlike na licu ne vide, vaš ten je blistav, a prsti na rukama sasvim čisti. Takođe, on olakšava nanošenje tečnog pudera kod osoba sa suvom kožom i kožom koja se peruta, a vaše lice izgleda kao da šminku uopšte nemate. Dakle, sasvim dovoljno razloga da ga probate.

Važno je da ga pravilno koristite

Treba samo da nakvasite bjuti blender s malo vode. To je obavezan korak, jer ako je sunđer sasvim suv, puder ne može lepo da se nanese na kožu, pa je ten neujednače­n. Zatim sunđer stisnite peškirom da se odstrani višak vode i počnite. Pre pudera nemojte na lice nanositi ništa rukama, čak ni korektor.

Odaberite baš onaj koji vam treba

Na tržištu postoje bjuti blenderi različitih boja, ali boja nije ključna u odabiru. Najvažnija je gustina sunđera, jer se na osnovu toga određuje deo lica koji se šminka. Postoje bjuti blenderi za tečni puder, korektor i prajmere, a koji tačno za šta služi – objašnjava šminkerka Tijana Dragnić.

ružičasti sunđer se koristi za nanošenje tečnog pudera, kremastih rumenila, BB kreme i korektora.

Beli sunđer se koristi za prajmer, ali s obzirom na to da se prajmer brzo fiksira, može se naneti i blagim pokretima ruku.

Crni sunđer služi za bronzer i nanošenje toniranih krema.

Zeleni sunđer se koristi za nanošenje hajlajtera, korektora i za konturisan­je.

Jedan sunđer, jedna osoba

Sunđer ne bi trebalo da koristi više osoba. Međutim, i ako dođe do toga, sunđer se mora sterilisat­i rastvorima koji sadrže antiseptik ili čistim alkoholom.

– Ukoliko samo jedna osoba koristi bjuti blender za redovno šminkanje, dovoljno je samo isprati ga mlakom vodom ili očistiti sredstvom za sudove. Ako ga uveče operete, ujutru je već suv.

 ??  ??
 ??  ?? ako vam treba bjuti blender za nanošenje tečnog pudera, izaberite ružičasti
ako vam treba bjuti blender za nanošenje tečnog pudera, izaberite ružičasti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia