Blic Zena

Ovaj dan nikad neću zaboraviti

Vesna Francki s ponosom ističe da će u septembru napuniti 70 godina, a dobar izgled i kondiciju pripisuje stalnom radu po kući, porodici, jogi i brzom hodanju

- Branka Gajić branka.gajic@bliczena.rs

Usrećili smo i osmu dobitnicu velike nagradne akcije „Lepa kuća, lepe vi“

Na beogradsko­m Zelenom vencu, u jednoj od onih lepih zgrada koje su odolele i zubu vremena i svim razaranjim­a, živi Vesna Francki, dobitnica u našoj nagradnoj akciji „Lepa kuća, lepe vi“. Dočekuje nas ljubazno, a gostoljubi­vost pokazuje finim posluženje­m, domaćom limunadom i kafom dobrodošli­ce. Iako je dobro proučila sve propozicij­e akcije, ne krije iznenađenj­e brojnošću našeg tima.

– Vi samo recite šta treba ja da radim, pošto ste vi, verujem, već dobro uigran tim – kaže naša domaćica kad je uočila da uvežbano oko snimatelja procenjuje svetlo i prostor u lepom, prijatnom i urednom stanu iz kog se pijaca „Zeleni venac“vidi kao na dlanu.

Ivani iz „Froša“ne trebaju instrukcij­e, pa se sa Željkom i Danom, čarobnicam­a svog tima za čišćenje, očas posla sve dogovara.

Da bi se Vesna što prijatnije osećala u svojoj kući, koja se odjednom napunila nepoznatim ljudima, tim za ulepšavanj­e smeštamo u dnevni boravak. Danka iz Akademije „Panjković“bavi se Vesninom frizurom. Šminkerka Tamara iz studija „Mejkap haus“razmišlja o tome kako će je našminkati, a Teodora, manikirka iz kuće „Golden bjuti“, hvaleći Vesnine nokte, priča o bojama lakova...

I kao da smo hiljadu puta radili isto, odjednom sve počinje da funkcioniš­e kao podmazano. Dok svako radi svoj posao, koristimo priliku da neobavezno ćaskamo.

Za razliku od većine žena, Vesna s ponosom ističe da će u septembru napuniti 70 godina. Znamo da je već 13 godina u penziji, ali je ženski deo našeg tima odjednom zanemeo. Priznajemo da joj te godine nikad ne bismo dali i odmah kreće priča o tajnama njene mladolikos­ti.

– Nema tajni – smeje se Vesna slatko, kao neka devojčica. Ipak, priča o njenom životu pokazuje da su tajne ponekad tako očigledne.

Dugo je u skladnom braku sa svojim Milanom, a deca, Goran i Ana, odavno su

ljudi. Radni vek je, kao ekonomista u spoljnoj trgovini, provela u firmi iz koje nosi samo lepa sećanja na kolege, dobru atmosferu, druženja i posao koji je radila s mnogo ljubavi.

– Dugo se bavim jogom, a unuci Irina, Pavle i Una skoro deset godina okupirali su mi

svu pažnju. I oni su zaslužni za dobru kondiciju. Ponosna sam što su sa mnom upoznali Adu, Kalemegdan, Zemun i sva dečja pozorišta... Volim i druženja s Mirom, Jasnom, Ljiljom i Anđelkom – priča Vesna i dodaje da je brzo hodanje najbolji način rekreacije.

Nismo ni osetili kako vreme prolazi. Svako je obavio svoj posao, a Vesna odlazi da se presvuče zadovoljna svojim odrazom u ogledalu i srećna što su je pohvalile žene iz dela našeg tima za čišćenje. U beloj košulji i s biserima oko vrata, ispraća nas veselo rečima: „Ovo je stvarno bio dan za pamćenje. Hvala vam i svratite opet, bar na limunadu!“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sledeće nedelje idemo kod Stamenke Jovanović u selo Deonica kod Jagodine
Sledeće nedelje idemo kod Stamenke Jovanović u selo Deonica kod Jagodine
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vesna je želela drugačije šiške, diskretnu šminku i nežnoroze lak na noktima, a oduševile su je fino konturisan­e obrve kakve
nikad nije imala
Vesna je želela drugačije šiške, diskretnu šminku i nežnoroze lak na noktima, a oduševile su je fino konturisan­e obrve kakve nikad nije imala
 ??  ?? Nema te kuće u kojoj se Dana i Željka iz „Froša“očas neće
snaći
Nema te kuće u kojoj se Dana i Željka iz „Froša“očas neće snaći

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia