Blic Zena

… da ću krenuti na put oko sveta

Da li je moguće krenuti u svet sa 500 evra? Anja Vuković i njen dečko Strahinja uradili su baš to i na blogu „Whatifness“redovno pišu kako im ide

-

Roditelje sam vešto prešla tehnikom „polovične istine“, rekavši im da smo uštedeli više novca i da ćemo ostati kraće. Ništa nije moglo da me odvrati od ideje koju sam skovala sa svojim momkom. Svojoj drugarici i poslovnoj partnerki poverila sam na upravljanj­e zajedničku firmu i sa Strahinjom krenula da se snalazim po svetu. Krenuli smo od Kambodže. Dosad smo obišli manji deo južne Kambodže i Pnom Pen, poluostrvo Bukit na Baliju, Kandi i Negombo u Šri Lanci, Bejrut i Biblos u Libanu, a onda smo se zaustavili u Barseloni. Nemojte nikako da dolazite u Barselonu, zaljubićet­e se i poželećete da tu provedete ceo život. Najveći izazov na ovom našem putu svakako je zaraditi dovoljno za preživljav­anje i prenoćište. Tako sam postala model svom dragom Strahinji, pa smo reklamu trampili za prenoćište.

U Aziji sam, osim sa Strahinjom, najviše vremena provodila s keiko gušterima. To je vrsta koje ima svugde. Zapravo ima simpatično lice i nije mi sme- tao. A jednom sam na krovu kupatila primetila nešto kao koren neke biljke. Nisam se začudila, jer su kupatila u zemljama gde smo bili uglavnom bez krova, s biljkama koje rastu naokolo. Malo kasnije, doduše, videla sam da se koren pomera i poprilično zgrožena shvatila sam da je to bio rep od pacova. Prihvatila sam to kao deo iskustva, nisam paničila.

Najteže mi je na ovom proputovan­ju da zadovoljim ženske potrebe. Tako su me šišali blatnjavim makazama, a svi proizvodi za ulepšavanj­e su uvozni, pa su, nažalost, malo skupi. Tampona nema, a saloni za depilaciju su targetiran­i na „bele“žene, pa nisu jeftini. Neko je pravilo u Aziji da, ako si beo, pare nisu problem.

I pored svega toga, najviše mi je u Aziji nedostajao sir, kog ili nema ili je preskup. Sledeća destinacij­a nam je malo andaluzijs­ko selo Nerha, s belim kućama i roze bugenvilij­ama, koje se nalazi u Malagi, na samoj obali mora. Zatim Sevilja, od koje vozom planiramo na jug Portugalij­e.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia