Blic Zena

Vratite se na posao bez stresa

Posle odmora povratak svakodnevn­im obavezama svima teško pada. Uz ove tri lake vežbe i taj ćete problem rešiti i na posao se vratiti sa osmehom

- Violeta Nedeljkovi­ć violeta.nedeljkovi­ć@bliczena.rs

Vratili ste se sa odmora potpuno relaksiran­i, ali je dobar osećaj kratko trajao. Kao i svake godine, kod kuće vas je sačekala gomila obaveza – povratak na posao, gužve u prevozu, dečje školske obaveze...

Stres polako ali sigurno ponovo postaje dominantan osećaj. S obzirom na razornu moć koju stres ima po vaš organizam, morate da naučite kako da ga pobedite.

Margarita Milenković, reiki master-učitelj, preporučuj­e vam tri veoma lake vežbe pomoću kojih ćete pospešiti protok životne energije i biti znatno rasterećen­iji kad se s jeseni vratite na posao.

PROBAJTE ENERGETSKO TUŠIRANJE

Namestite optimalnu temperatur­u vode i stanite pod tuš. Zamislite iznad svoje glave energetsku svetleću kuglu u beloj boji koja lije na vas svetlosnu energiju. Voda ispunjena tom čistom energijom sliva se na vaše telo i celokupno biće i oslobađa vas negativnih stanja. Voda koja odlazi u slivnik je sive boje i odnosi sa sobom svaku negativnu energiju. Nastavite vizualizac­iju sve dok svojim unutrašnji­m vidom ne vidite da je ta voda koja odlazi postala bela.

NAPRAVITE KUPKU KOJA OSLOBAĐA

Spremite kupku, lezite u vodu, opustite se i zatvorite oči. Zamislite iznad glave belu energetsku kuglu koja lebdi u vazduhu i šalje svetlosnu energiju na vas. Obratite pažnju na disanje: udišite na nos, izdišete na usta. Svaki put kad udišete na nos, zamišljajt­e da udišete svetlosnu energiju svojim temenom. Svaki put kad izdišete na usta, zamišljajt­e da izdišete svetlosnu energiju kroz dlanove i stopala. Nakon nekoliko minuta izvođenja ove vežbe osećaćete da dišete čitavim telom. Nastavite da izvodite energetsko disanje sve dok vam prija.

SKINITE TERET S TELA

Za ovu vežbu je poželjno da ste na otvorenom prostoru. Može na terasi ili ispred prozora. Nikako ispred ogledala. Stanite uspravno, noge treba da budu u širini ramena, a ruke spuštene pored tela. Stavite desnu ruku na levo rame, zadržite je tako na trenutak. Tom istom rukom napravite snažan pokret po dijagonali od levog ramena do desnog kuka, kao da vučete ruku po telu preko stomaka ka kuku i da skidate nešto nevidljivo s tela. Ponovite postupak, ali ovog puta postavljaj­ući levu ruku na desno rame. Vežbu ponovite još dva puta. Nakon toga levu ruku ispružite ispred sebe s dlanom okrenutim nagore. Desni dlan stavite na levo rame, zadržite se na trenutak. Desnom rukom napravite snažan pokret kao da vučete dlan po levoj ruci od ramena do krajeva prstiju i na kraju kao da skidate nešto nevidljivo s leve ruke. Ponovite postupak, ali ovog puta postavljaj­ući levu ruku na desno rame, shodno tome – desna ruka je ispružena napred s dlanom okrenutim nagore. Vežbu ponovite još dva puta.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia