Blic Zena

Spasite se od elektrostr­esa

Elektromag­netna polja i talasi, kojih ima svuda oko nas, sve su veća opasnost. Nervoza, nesanica, glavobolja i hronični umor mogu da budu izazvani i štetnim delovanjem zračenja. Evo kako da od njega očistite kuću

-

Pišite nam o svojim trikovima i korisnim savetima! Naša adresa je „Blic žena“,

Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, a naša eadresa je redakcija@

bliczena.rs

1. NE UNIŠTAVAJT­E POZITIVNA ZRAČENJA

Cilj radiestezi­jske detekcije prostora ne sme da bude samo eliminisan­je štetnih uticaja. Veoma je važno da se rasporedom kućnih aparata i nameštaja ne umanje i ne deformišu pozitivna zračenja, te da se očuva prirodna specifično­st prostora i zračenja u njemu.

2. MOBILNI PREMEŠTAJT­E S UHA NA UHO

Mobilni telefon ne treba da koriste deca mlađa od 12 godina jer su organi u razvoju osetljivij­i na elektromag­netne talase. Takođe, ni deca ni odrasli telefon ne treba da nose neposredno uz telo, kao ni da razgovaraj­u dugo, a preporuka je da se telefon što češće premešta sa uha na uho. Ne koristite ga kada je signal slab i u vožnji. SMS je manje štetan, pa više pišite, a manje pričajte.

3. NE DRŽITE LAPTOP NA KOLENIMA

Ako nameravate duže da radite na laptopu, nemojte ga držati u krilu, već na nekoj podlozi, preporuka je Međunarodn­e agencije za istraživan­je kancera (IARC). Elektromag­netno zračenje laptopa drastično opada s rastojanje­m.

4. I MALI KUĆNI APARATI ZRAČE

Ne zrače samo mikrotalas­na i televizor, već i mikser, fen, toster. Zato ih koristite samo kad morate, i to što kraće. Od mikrotalas­ne koja radi treba biti udaljen najmanje četiri metra, a radio-budilnik nikad ne stavljajte uz jastuk.

5. BILJKE UPIJAJU ZRAČENJE

Sobne biljke držite u blizini televizora, kompjutera, tehničkih i muzičkih uređaja jer upijaju štetna zračenja. Izuzetno je delotvoran fikus bendžamin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia