Blic Zena

Da li ste umorni ili nervozni?

Da biste saznali šta vas muči, odgovorite iskreno na sledeća pitanja

-

1. Da li jedete više nego obično?

a) Ne, uglavnom svakog dana jedem isto. b) Grickalice jedem češće nego obično. c) Stalno osećam potrebu za hranom i jedem čak i kad nisam gladna.

2. Kako spavate?

a) Spavam kao top i zaspim čim glavom dotaknem jastuk. b) Ponekad teško padam u san zbog preterane napetosti. c) Osećam konstantnu iscrpljeno­st jer mi je teško da zaspim.

3. Kakav vam je društveni život?

a) Odličan, viđam se s gomilom prijatelja. b) Barem jednom nedeljno izlazim s prijatelji­ma. c) Često otkazujem druženja jer nemam vremena.

4. Kakva vam je koža?

a) Zaista imam sreće da imam dobru kožu. b) Ponekad mi izbijaju bubuljice. c) Stalno vodim borbu protiv akni.

5. Da li imate stomačnih tegoba?

a) Ne, nikad. b) Ponekad patim od zatvora ili proliva. c) Osećam stalnu nadutost, a u toalet ili ne idem uopšte ili trčkaram svaki čas.

6. Da li uživate u svom poslu?

a) Posao mi je naporan, ali ga volim. b) Posao mi je toliko naporan da ponekad ne uspevam da završim sve što treba. c) Ne, stalno sam pod pritiskom i ne nailazim na razumevanj­e šefa.

7. Koliko alkohola pijete?

a) Uvek pijem u društvu, ali ne preterujem. b) Često mi treba čašica-dve posle posla. c) Odlazim u kafanu čim izađem iz kancelarij­e, a zatim kod kuće često popijem nekoliko čaša vina.

8. Da li često menjate raspoložen­je?

a) Retko. b) Ponekad mi se plače zbog sitnica. c) Briznem u plač zbog najmanje sitnice i skoro sve vreme sam neraspolož­ena.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia