Blic Zena

KRASTAVAC, MOĆNI MELEM ZA PODOČNJAKE

Odličan je u borbi protiv tamnih kolutova oko očiju, ali je i prava riznica korisnih sastojaka uz koje ćete biti lepše i negovanije

- Nevena Dimitrijev­ić nevena.dimitrijev­ic@ringier.rs

Odličan je u borbi protiv tamnih kolutova oko očiju, ali je i prava riznica korisnih sastojaka uz koje

ćete biti lepše i negovanije

USPORAVA STARENJE

Zbog velike količine vitamina E, pogotovo u kori, krastavac štiti kožu od slobodnih radikala koji razaraju ćelije i ubrzavaju starenje. Uz to, on sadrži i silicijum u tragovima i podstiče stvaranje kolagena, pa zateže vezivno tkivo, a samim tim i kožu lica.

ČISTI KOŽU

ova zeljasta biljka sadrži mnoštvo mineralnih soli, uključujuć­i cink, koji je vrlo efikasan u čišćenju pora. Zato isecite jedan krastavac na kolutove, rasporedit­e ih po licu i vratu, a posle 20 minuta ih uklonite i nanesite tonik za lice.

UBLAŽAVA BORE

askorbinsk­a i kofeinska kiselina u ovom povrću sprečavaju zadržavanj­e vode i tako smanjuju naduvenost očiju i ublažavaju podočnjake. Uz to, budući da je 95 odsto krastavca voda, on hidrira kožu i sprečava nastanak finih bora, koje se i javljaju usled nedostatka vode u organizmu. Krastavac isecite na kolutove i držite na licu 20 minuta

POMAŽE U MRŠAVLJENJ­U

ovo povrće skoro da nema kalorija, pa je savršena zamena za nezdrave grickalice koje goje. s druge strane, obiluje dijetetski­m vlaknima koja se šire u želucu, sporije se vare i pružaju nam osećaj sitosti.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia