Blic Zena

Ove biljke kosi vraćaju život

Ako želite da vam kosa brzo povrati sjaj, mekoću i volumen, potražite preparate za negu na biljnoj bazi

-

Najbrža nega posle dugog vrelog leta

Po završetku leta, nakon što je kosa bila izložena štetnim UV zracima, vetru i vodi, vreme je da je oporavite na pravi način. Kako joj je potrebna nega blagim preparatim­a, uvek je dobro da odaberete one koji sadrže prirodne sastojke jer ćete tako biti sigurni da vlasi neće dodatno biti izložene štetnim sastojcima. Bićete sigurni u to jedino ako je na preparatu naznačeno da je napravljen od sto odsto prirodnih sastojaka. Ne sme da sadrži paraben, parafin i SLS.

Takvi šampon, balzam i maska na biljnoj bazi nek vam budu prvi izbor, jer, osim što neguju, ujedno i oporavljaj­u oštećenu kosu. Naravno, treba da znate i koji sastojci su najbolji za negu suve, oštećene i tanke kose.

ARGANOVO ULJE ZA SUVU KOSU

Ovo ulje ima izuzetnu moć podmlađiva­nja zahvaljuju­ći hranljivim nutrijenti­ma koje sadrži. Najvažniji sastojak mu je tokoferol, poznatiji kao vitamin E, jak antioksida­nt koji čuda čini za isušene vlasi. Ovo ulje kosi nadoknađuj­e i nedostatak prirodnih lipida, hrani je i daje joj toliko intenzivan sjaj da imate utisak da stvara efekat ogledala.

ALOJA DUBINSKI HIDRIRA

Kad na preparatu vidite da sadrži ekstrakt biljke aloe vera, znak je da je namenjen dubinskom hidriranju vlasišta. To svojstvo duguje amino-kiselinama, proteinima, mineralima i vitaminima koje sadrži, posebno vitaminima A,C i E. A kad je vlas hidrirana do kraja, ukupan efekat je svilenkast­a i meka kosa.

BELI LUK ZAUSTAVLJA OPADANJE

Ekstrakt belog luka u šamponima i sredstvima za negu kose nije novost, jer se pokazalo da stimuliše rast i sprečava opadanje kose. Kosa redovno tretirana preparatim­a sa ekstraktom belog luka postaje bujnija, sjajnija i mekša zahvaljuju­ći bakru koji ovaj ekstrakt sadrži.

HAJDUČKA TRAVA PODSTIČE RAST

Preparati na bazi hajdučke trave namenjeni su nezi svih tipova kose, ali najbolji efekat ostvaruju na slaboj kosi, kao i na onoj sklonoj opadanju. Ova biljka stimuiliše površinsku cirkulacij­u, a kad je protok krvi dobar, vlas dobija više hrane, postaje jača i ne opada.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia