Blic Zena

MLEČNA KUPKA ZA BARŠUNAST TEN

Lepota

-

Topla kupka čiji je glavni sastojak mleko hrani kožu, vas opušta kao nijedna, a pravi se lako, evo i kako

Za potpuno opuštanje najbolje su tople kupke, a kad se vodi doda mleko, pa još med, ovas ili lavanda, blagodeti po kožu se utrostruču­ju. Imajte na umu i da temperatur­a vode u kadi ne sme da pređe 38 stepeni i da u kadu ne treba da ulazite punog ili praznog stomaka.

Ovas hrani suvu kožu

U blenderu pomešajte dve šolje mleka u prahu, četvrt šolje ovsenih pahuljica, pola šolje mlevenih badema, kašiku kukuruznog skroba i uljanu kapsulu vitamina E. Preručite u teglu, poklopite, pa kad želite da napravite kupku, dodajte pola šolje mešavine vodi za kupanje.

Mlečne kiseline uklanjaju izumrle ćelije kože, te ona postaje glatka, a ovsene pahuljice hrane suvu kožu i deluju antiupalno.

Med umiruje iritacije

Litar toplog punomasnog mleka pomešajte sa 200 g meda i sipajte u kadu s toplom vodom. Ostanite u kadi bar 20 minuta i nemojte ispirati kupku, već dozvolite koži da upije sve hranljive sastojke.

Enzimi mleka kožu održavaju zategnutom, a med je regeneriše i čini glatkom i sjajnom.

Kafa razbija celulit

U kadu s toplom vodom dodajte litar punomasnog mleka obogaćenog vitaminima A i E u koje ste prethod- no umešali pet kašika sveže mlevene kafe.

Kupka je izuzetno delotvorna protiv celulita. Osim toga, kofein je odličan antioksida­nt, stimuliše nervni sistem i popravlja raspoložen­je.

Detoks lavanda

U kadu punu tople vode dodajte pola kilograma morske soli, litar kozjeg mleka i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, koje će neutralisa­ti miris kozjeg mleka i dodatno vas opustiti.

Kupka ubrzava cirkulacij­u i podstiče izbacivanj­e otrova iz tela. Morska so čisti kožu i podstiče mršavljenj­e, dok kozje mleko hrani i umiruje iritiranu kožu.

 ??  ??
 ??  ?? Pre nego što uronite u kupku, uradite piling tela. Pomešajte
decilitar maslinovog ulja s kašikom morske soli i snažno
se istrljajte
Pre nego što uronite u kupku, uradite piling tela. Pomešajte decilitar maslinovog ulja s kašikom morske soli i snažno se istrljajte

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia