Aktuelno Rekonstrukcija dojke posle operacije raka biće besplatna

Blic Zena - - U Ovom Broju -

Šta donosi novi zakon o zdravstvenom osiguranju

Šest velikih novina čeka nas u zdravstvu.

Svi će morati da idu na obavezne preglede kako bi mogli da se leče o trošku RFZO-a. U suprotnom, lečiće se o svom trošku ukoliko se razbole od bolesti koju obavezni pregled dijagnosticira.

Žene koje su operisane od karcinoma dojke i kod kojih je urađena mastektomija, odstranjenje jedne ili obe dojke, moći će da o trošku osiguranja urade rekonstrukciju.

Roditelji dece obolele od teškog oštećenja moždanih struktura, malignih bolesti ili drugog teškog pogoršanja zdravstvenog stanja mogu na bolovanje do detetovih 18 godina s naknadom zarade u visini od 100 odsto.

Kompletnu zdravstvenu zaštitu imaće davaoci organa, ćelija i tkiva, osim za lekove i medicinska sredstva, zatim stari, deca, žene, trudnice, porodilje, Romi...

Ako preduzetnik sklopi ugovor s Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje da radi u državnoj bolnici, moraće da sredi taj deo bolnice i nabavi svu potrebnu aparaturu. Pacijenti bi se kod njega lečili o trošku zdravstvenog osiguranja, a preduzetniku bi RFZO to plaćao.

Plaćaće se troškovi hitne medicinske pomoći u inostranstvu u slučaju kada osiguranik pre odlaska nije pribavio potvrdu o korišćenju zdravstvene zaštite tako što će te troškove plaćati RFZO, a onda ih potraživati od osiguranika.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.