Blic Zena

Sreća se piše Tarinim imenom

- Ljiljana Perović ljiljana.perovic@bliczena.rs

Stefan i ja smo istinski srećni. Ceo naš svet se vrti samo oko Tare. Vidim, pišu svi o mojim kilogramim­a, a ja se uopšte ne opterećuje­m. Sve će doći na svoje

Posle šesnaest godina uspešne karijere pevačica Ana Nikolić nedavno je sa svojim izabraniko­m, reperom Stefanom Đurićem Rastom, dobila devojčicu Taru, prepustila se novoj ulozi i uživa u divnim trenucima majčinstva.

– Sada na život gledam iz drugačije perspektiv­e. Sve je beznačajno u odnosu na tren kad sedim na terasi, ljuljam svoju bebu i osećam istinsku sreću. To je ogroman preobražaj, kao kad doživite katarzu od uzvišene lepote. Ni sanjala nisam da je ovolika sreća moguća. Tara je dala pravi smisao mom životu, sve je zaokružila. Stalno se pitam zašto to nisam ranije uradila – počinje priču naša popularna pevačica.

Ušuškana u ulozi majke

– Dugo smo razmišljal­i o imenu. Bila sam strašno neodlučna, a moji predlozi suviše ekstravaga­ntni Stefanu, koji je dosta tradiciona­lan u vezi s tim. Zato me je preduhitri­o, izašao pred novinare i rekao da se ćerka zove Tara – smeje se.

I više je nego očigledno da je Ani ogromno zadovoljst­vo zbog toga što je postala majka mnogo važnije od trivijalni­h stvari kao što su sujeta i opsesija savršenom linijom. Presrećna je, neprekidno se smeje, uživa u tome što joj je beba centar sveta i ne uzbuđuje se zbog viška kilograma i zbog toga što je to tema u medijima.

– Stefan i ja smo istinski srećni. Ceo naš dan se vrti samo oko Tare. A kilogrami... Oni polako počinju da se gube. Sada sam u ulozi mame, ušuškana, i lepo mi je.

Oko male Tare svi pomažu, ali Ana je stalno tu, mora sve da isprati, ne želi da propusti nijedan trenutak bebinog života.

– Tara je dobra beba, ne plače, odlično napreduje iako se rodila malo pre termina. Svi letimo oko nje, ma zavrtela nam je mozak.

U prvim danima posle porođaja, dok bebi još nije otpao pupak, dolazila je patronažna sestra da pomogne oko kupanja i nege.

– Kada je došao prvi dan da sama kupam bebu, malo sam se plašila.

Pored je bila moja mama i sećam se da sam je sva uzbuđena pitala: „Je l’ znaš ti da kupaš bebu?“

Ona mi je kroz smeh odgovorila: „Ne znam, molim te, ti me nauči, samo sam vas dvoje podigla!“

Ana tvrdi da je Tara potvrdila staro pravilo da ćerke liče na očeve. Bar je zasad tako, iako zna da se bebe neprestano menjaju.

– Ona je Stefanov klon. Sad se malo promenila, pa prepoznaje­m i neke svoje crte na njoj, ali neka...

I sama je bila tatina ljubimica u Paraćinu, u kom je odrasla i završila gimnaziju.

– Ja sam imala divno detinjstvo. Te dane ću pamtiti kao jedan od najlepših perioda u životu.

Posle srednje škole Ana se uputila u Beograd da studira dizajn na Višoj politehnič­koj. Međutim, kad joj je bilo skoro dvadeset, bezbrižni period njenog života bio je surovo prekinut smrću oca Dušana, koji je preminuo od srčanog udara. Bio je mlad i za porodicu je to bio strašan šok. Ma ma Miljana, njen mlađi brat i Ana ostali su neutešni tim nenadoknad­ivim gubitkom.

– Čini mi se da sam tada preko noći odrasla. Ta užasna nesreća je nas troje još više zbližila. Tada sam shvatila koliko mi znači porodica i da smo vezani neraskidiv­im vezama.

Sakis Ruvas kao inspiracij­a

Onda je usledilo bombardova­nje i Ana se preselila u Atinu, gde se spojila s muzikom.

– Uvek sam bila okružena muzikom, bavila sam se i plesom, ali nisam pomišljala na nešto ozbiljnije. Sve do koncerta čuvenog grčkog pevača Sakisa Ruvasa, kad sam osetila nešto nalik proviđenju. Opčinjena njegovim načinom rada, shvatila sam da želim da pevam i da će muzika biti značajan deo mog života.

Po povratku u Beograd, sa 22 godine, nastupila je u čuvenom „3K duru“, otpevala „Poješću sve kolačiće“Marine Perazić i od tada njena karijera ide uzlaznom linijom. Ređaju se hitovi, prvo „Januar“, pa prvi album, 2003. osvaja „Oskar popularnos­ti“za pop pevačicu godine, hit godine i album godine, 2004. proglašena je otkrićem godine. Izdaje albume, izbacuje hitove, radi punom parom, rame uz rame s najvećim zvezdama. U tom poslu pomaže joj brat Marko, koji joj je menadžer, kao i suprug Rasta, s kojim sarađuje i poslovno. Njihov duet „Konkretno“pravi je hit na „Jutjubu“s deset miliona pregleda.

 ??  ?? Lična karta Hit koji ju je vinuo među zvezde: „Januar“, 2003, „Beovizija“
Najtiražni­ji album: „Mafia caffe“, 2010.
Omiljena društvena mreža: „Instagram“
Hobi: Dizajnira odeću za najmlađe
Lična karta Hit koji ju je vinuo među zvezde: „Januar“, 2003, „Beovizija“ Najtiražni­ji album: „Mafia caffe“, 2010. Omiljena društvena mreža: „Instagram“ Hobi: Dizajnira odeću za najmlađe
 ??  ?? Za divno detinjstvo svojim roditeljim­a je, kaže, veoma zahvalna
Za divno detinjstvo svojim roditeljim­a je, kaže, veoma zahvalna
 ??  ?? Ne želim da propustim nijedan trenutak bebinog života, kaže Ana
Ne želim da propustim nijedan trenutak bebinog života, kaže Ana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia