Blic Zena

Stil plus Najlonke nikad ne izlaze iz mode

-

Čarape su čudesan odevni komad. One nam daju samopouzda­nje čak i kad se ne vide. U njima noga deluje zategnuto, a koža ujednačena. Ima ih u najrazliči­tijim bojama, desenima i debljinama, a mi ove sezone glasamo za mrežaste

SOKNE Zaboravite pamučne, mrežaste su hit

Jedan od trendova inspirisan­ih uličnom modom svakako su i mrežaste čarape. U svim varijantam­a i prilikama. Nekad nezamisliv­a kombinacij­a s patikama danas je prihvatlji­va.

U igri su klasične sa sitnom mrežom, a one moderne, s mnogo krupnom mrežom, pogodnije su za razne modne eksperimen­te. Pored sokni, nose se i hulahopke, a dobitna kombinacij­a su uz ravnu obuću, mokasine, oksford cipele, bele pati

ke ili uz kratke čizme.

ČARAPE U BOJI KOŽE Birajte za nijansu tamnije

Čarape u boji kože idu uz sve, a noga u njima deluje prirodno i lepše. Za razliku od crnih, koje ne mogu da se nose uz svetlu obuću, odlično izgledaju i uz crne salonke i uz bele mokasine. Ima ih u nekoliko tonova, a s tonom koji je neznatno tamniji od vaše kože nema greške. One u boji kafe daju divan efekat preplanule kože, a možete da ih nosite u svim prilikama u kojima biste obukli crne čarape, samo će opšti utisak biti prijatniji. Izbegavajt­e modele s mnogo likre – iako oblikuju nogu, previše šljašte, pogotovo na fotografij­ama.

CRNE ČARAPE Samo uz crne kombinacij­e

Crne providne najlonke više nisu obavezne u večernjim varijantam­a. Možete da ih nosite u dnevnim ili večernjim prilikama, ali imajte na umu da one, bez obzira na garderobu uz koju ih nosite, uvek daju notu zavodljivo­sti. Najbolje izgledaju uz tamnu garderobu i tamne ili crne cipele. Nemojte ih nositi uz svetlu obuću – nije da ne može, ali je veća verovatnoć­a da ćete pogrešiti nego da ćete postići šik izgled. Izbor je veliki, pa možete da birate između klasičnih i varijanti koje oblikuju noge.

 ??  ?? Prve najlonke pojavile su se 1940. u Americi
Prve najlonke pojavile su se 1940. u Americi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia