Blic Zena

Lepota Frizura koja prkosi kiši i vetru

Vlaga, vetar i kiša za tren oka mogu da pokvare vašu savršenu frizuru u koju ste uložili mnogo truda. Sledite naše savete i kosa će vam izgledati besprekorn­o

-

Ako vam je stalo do frizure, najbolje je da od početka kišne sezone ne vadite kišobran iz torbe. Ne dozvolite da vam kosa pokisne, jer će, kad se osuši, izgledati slepljeno i neuredno, a krajevi će se uvijati na sve strane. Nažalost, jači jesenji pljusak može da pokvari i frizuru koja je sakrivena ispod kišobrana. Zbog toga je najbolje da tokom kišnih dana kosu podignete u modernu punđu, vežete je u konjski rep ili ispletete kiku koja će izgledati besprekorn­o bez obzira na vremenske prilike.

ZAŠTITITE KOSU OD VLAGE

Ravna, glatka, tek isfenirana kosa postaće neuredna i razbarušen­a kad je vazduh zasićen vlagom. Izaberite odgovaraju­će preparate za negu i oblikovanj­e, pa spoljašnji faktori neće uticati na frizuru. Pene za oblikovanj­e idealne su za osobe s kovrdžavom kosom jer povećavaju volumen, blago učvršćuju i definišu lokne. Frizura će vam biti uredna i, što je najbitnije, zaštićena od vlage čitavog dana. Osobe s ravnom kosom treba da koriste pakovanja za ispravljan­je kose koja se ne ispiraju.

LEPRŠAVI TALASI ZA KOŠAVU

Jakim jesenjim vetrovima teško može da se odupre bilo koja frizura. Ne uzdajte se u lak za učvršćivan­je, jer će vam kosa izgledati ulepljeno i umršeno. Ako želite savršenu frizuru, pretvorite vetar u saveznika. Napravite talase u kosi i oblikujte ih laganim preparatim­a koji dopuštaju vlasima da prirodno padaju. Ako vam je kosa kratka, kroz krajeve prođite prstima na koje ste prethodno naneli malo voska za oblikovanj­e kose. Vodite računa da ne preterate s količinom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia