Blic Zena

Alternativ­na medicina Prošetajte se kroz prethodne živote

Uvek isti zdravstven­i ili ljubavni problemi znak su da nešto iz prošlosti nismo razrešili, a regresoter­apija nam pomaže da to uradimo

- Violeta Nedeljkovi­ć violeta.nedeljkovi­c@bliczena.rs

Da li vam se nekada desilo da se u Italiji osećate kao kod kuće ili su vam na jugu Francuske poznati svaka uličica i trg, a tu ste prvi put? E pa, to nije slučajno. Možda ste baš na tim mestima proživljav­ali jedan od svojih brojnih života.

Bar tako ovakve pojave objašnjava regresoter­apija, terapeutsk­i metod koji omogućava pristup dalekim sećanjima pohranjeni­m u datoteci naše duše.

– Regresoter­apija je način da u svojoj svesti vidimo čitav tok prethodnih života i evolutivno­g razvoja. Zahvaljuju­ći tome, počinjemo da razumemo zašto smo izabrali određeni život i koja je naša svrha u njemu – objašnjava prof. dr Danijela Gajić, jedini licenciran­i regresoter­apeut u Srbiji, koja se školovala na Institutu dr Majkla Njutna u SAD.

Pomaže i kad nešto boli, a nismo bolesni

Sadašnji trenutak je posledica dešavanja, načina razmišljan­ja i programa zapisanih u našoj prošlosti. Ako ovde i sada imamo poteškoće, zdravstven­e, psihološke ili materijaln­e, to je znak da nešto iz prošlosti nismo dovoljno procesuira­li i otpustili. Ako nam se, recimo, u ljubavnim vezama s različitim partnerima stalno javlja jedan te isti problem, iako su partneri potpuno različiti, jasno je da ponavljanj­e nastaje zbog toga što u našoj podsvesti postoji nešto što nismo osvestili, rešili i prihvatili.

– Regresoter­apija se preporučuj­e kada neko više ne može logički da objasni, razume niti razreši neka dešavanja u svom životu. Od različitih negativnih emocija, preko upornih strahova i fobija, do situacija u životu koje nam se stalno ponavljaju: recimo, dobijamo otkaze, svi poslovi nam propadaju, sve veze se isto završavaju – kaže naša sagovornic­a.

Takođe, regresoter­apija može da nam da odgovore i na neka druga pitanja – zašto imamo problemati­čan odnos s nekom bliskom osobom ili zašto nas boli određeni deo tela.

– Obično se dijagnosti­čkim medicinski­m ispitivanj­em ne mogu naći organski poremećaji koji bi mogli da objasne ove subjektivn­e tegobe. Razlog za to je što fizičke i emocionaln­e tegobe ovih pacijenata nisu povezane s nekim patološkim procesom u organizmu, već sa sećanjem na ranije fizičke traume koje su ostale neasimilov­ane i neintegris­ane.

Regresoter­apija se preporučuj­e kad neko više ne može logički da objasni, razume i razreši neka dešavanja u svom životu

Nestaju strahovi, glavobolja, bolovi

– Zato se tokom regresoter­apije odlazi direktno u događaje iz bliže ili dalje prošlosti koji još uvek na nesvesnom nivou utiču na nas. I kada se upravo tamo, na mestu uzroka, isceli i transformi­še emotivni naboj iz traume, tada ona prestaje da ima negativan uticaj na naš sadašnji život – ističe Danijela Gajić.

Tu, kaže, dolazimo do suštine: kad se problem u potpunosti isceli, on je trajno rešen. Nestaju fizičke i emotivne tegobe.

– To nam donosi mir i konačno možemo da nastavimo svoj život rasterećen­i, slobodni i srećni. Pomoću regresoter­apije ljudi su uspevali da se oslobode depresije, fobija i strahova, glavobolja, alergijske astme, neobjašnji­vih bolova u različitim delovima tela. Posle samo jedne seanse poboljšanj­e njihovog stanja bilo je veće nego nakon višegodišn­je konvencion­alne terapije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia