Blic Zena

Jedna od nas: Katarina Radivojevi­ć Od Smokijeve ćerke do Henksove partnerke

Lepa glumica počinje da snima blokbaster rame uz rame s legendarni­m Tomom Henksom

- Ljiljana Perović ljiljana.perovic@bliczena.rs

Sećamo je se kao preslatke devojčice iz filma „Policajac sa Petlovog brda“, gde je pored velikana našeg glumišta, Ljubiše Samardžića, Milene Dravić i Cece Bojković, prvi put stala pred kamere. Danas glumica Katarina Radivojevi­ć, decenijama kasnije, ponovo igra pored velikana, ali onih holivudski­h. Film čije snimanje počinje 2018. godine mogao bi da joj donese svetsku slavu, jer će naša Katarina u akcionom trileru „Black Money Games“Adama Rajta stati rame uz rame s legendarni­m Tomom Henksom.

Hrvatsko ostrvo Hvar biće jedna od destinacij­a na kojoj će ovaj projekat, vredan 50 miliona dolara, biti sniman, a u produkcijs­kom timu je i sama Katarina Radivojevi­ć, koja će imati jednu od glavnih uloga.

– Glavni producent je Džozef Tufaro iz „Gold star filma“, u čija su tri poslednja filma igrale zvezde poput Hali Beri, Arnolda Švarcenege­ra, Kristofera Vokena.

Hrvatska će se naći ne samo kao lokacija nego i kroz značajne događaje u filmu – kaže ova glumica, koja je davno, još kao devojčica, zaključila da će gluma biti njen životni poziv.

Bila je u dramskoj grupi Mike Aleksića. Kao srednjoško­lka je važila za nepredvidi­vu devojku, ali period traženja i preispitiv­anja završava upisom na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom je na vrhu liste zajedno s Marijom Vicković. Fakultet završava u klasi Predraga Bajčetića 2002. Kad se kao Zone pojavila u filmu Zdravka Šotre „Zona Zamfirova“, zvezda je rođena. Raskošna lepotica guste kose i zelenih očiju, punih usana, zanosnog stasa, podsetila nas je na klasične lepotice svetskog filma. Uloga Zone na početku karijere lansira je u sam vrh popularnos­ti i obezbeđuje joj nagradu za najbolju debitantsk­u ulogu na Filmskom festivalu u Nišu.

Neprijatna medijska pažnja

Uloge se nižu, a veliku medijsku pažnju Katarina dobija od samog početka karijere. Vest da je u emotivnoj vezi s holivudsko­m superzvezd­om portorikan­skog porekla Benisiom del Torom odjeknula je kao bomba u medijima.

– Nikada nisam otkrivala svoju intimu pa tako nisam komentaris­ala komentare novina da sam bila u vezi sa Benisijom Del Torom. Medijima je, međutim, bilo zanimljivo da me na taj način povežu sa njim i da o tome pišu. Zaista sam stidljiva i ne govorim o svom intimnom životu, osećam se neprijatno i malo mi je to seljački – kaže Katarina.

Od trenutka kad je odlučila da na neistinu reaguje tužbom i kad je dobila veliku svotu novca, novinari su, kaže, postali pažljiviji prema njoj...

– Nemam profile na „Fejsu“i „Instagramu“, što mi agent u Americi veoma zamera. Malo sam čudna u vezi s tim. Možda ću jednog dana imati potrebu da to radim, ali čisto sumnjam – smeje se lepa Katarina.

Živi malo ovde, malo u Los Anđelesu. Uspeva da preživi i da uspešno radi, dobija uloge, što nije jednostavn­o u današnje vreme, kako sama kaže.

– Živim po svojim pravilima i uspevam da preživim. Sigurno me to negde košta, ali mislim da je neophodno. Ne pravim kompromise, mada to verovatno nije najpametni­je. Ja time samo gubim kad je posao u pitanju.

Kao i svaka žena, jedna od nas, i Katarina razmišlja o tome da jednog dana zasnuje porodicu, dobije decu. Dok čeka da se to desi, da sretne pravu osobu s kojom će to i ostvariti, harizmatič­na glumica uzela je stvari u svoje ruke, svesna da vreme neumitno prolazi i da biološki sat otkucava.

Stalno s kontinenta na kontinent

– Prošle godine sam došla na ideju da zamrznem jajne ćelije. Vrlo je dobra stvar da žena pre tridesete godine to uradi. To joj daje mogućnost da zasnuje porodicu kada želi, a ne onda kad joj otkucava biološki sat, ili da, ne daj bože, dobije neku bolest, da joj budu ugroženi reprodukti­vni organi. Kad god sam u Beogradu, koristim svaku svoju ovulaciju. Nije to baš uvek jednostavn­o, jer morate da živite zdravo, da se odreknete alkohola i, što je najvažnije, da ne budete pod stresom - iskrena je Katarina.

Nekad joj to pada teško jer mnogo putuje, s kontinenta na kontinent, što utiče na hormonsku sliku.

- Odlučila sam ipak da to radim kod nas jer se u SAD koristi hormonska stimulacij­a. Više volim da je sve prirodno. Imam holistički pristup životu. Sada više nemam taj pritisak, ne moram da se udam po svaku cenu. Zasad želim da putujem, da radim neke druge stvari.

Trenutno putuje između Beograda i El-Eja i puna je planova za nove projekte...

– Spremam novu predstavu, novu seriju, novi film, ali iz iskustva sam naučila da ne pričam unapred. S Ninom Seničar, koja takođe živi i radi u Los Anđelesu, radim na novoj predstavi koja je deo projekta koji će promovisat­i srpski jezik i kulturu, mlade reditelje i domaće pisce. Radim i predstavu s Goranom Milenković­em, sjajnim talentovan­im mladim piscem. Predstavu režira Maja Maletković. Interesant­an tekst, moderan, uzbudljiv, čak i skandaloza­n – kaže Katarina, koja na kraju priznaje da, baš kao sav normalan svet, ima i uspone i padove u životu.

– Svi imamo loše momente, tako i ja imam uspone i padove, i kada imam posla, i kada ga nema.

Postoje teški trenuci u životu. Ponekad ti se čini da je sve uzalud, a onda se desi neko sunce koje sve obasja – zaključuje šarmantna glumica.

Stidljiva sam i ne govorim o svom privatnom životu, osećam se neprijatno. Imam prava na svoj mir i na svoju intimu

 ??  ?? Lična karta Rođena je: U Beogradu, 29. marta 1979. Prva uloga na filmu: Sonja Recept za lepotu: Kundalini joga Sreća je: Sunčan dan u Beogradu Ne voli: Kad je zovu Čelična Ledi
Lična karta Rođena je: U Beogradu, 29. marta 1979. Prva uloga na filmu: Sonja Recept za lepotu: Kundalini joga Sreća je: Sunčan dan u Beogradu Ne voli: Kad je zovu Čelična Ledi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia