Blic Zena

Pokloni koje će pamtiti celog života

Najbolji pokloni za praznike ne dolaze iz prodavnice. Većina dece ionako ima previše igračaka koje im brzo dosade. Zato vam dajemo listu poklona koji će obradovati svako dete

-

Priznajte da bar jednom nedeljno svom mališanu kažete: „Pogledaj koliko imaš igračaka i opet ti je dosadno!“Većinu dece danas je teško zadiviti igračkama, a kad vam to i pođe za rukom, one im ubrzo dosade. Zato nema potrebe da pred praznike kupujete i ono što im treba i ono što im ne treba. Darujte im nešto zbog čega će vam biti zahvalni celog života, a prema mišljenju Radmile Grujičić, psihologa, ovo je lista poklona koji će obradovati svako dete.

POKLONITE IM BRATA ILI SESTRU

„Svako dete trebalo bi da ima bar po jednu sestru ili brata za slučaj da mu fale mama ili tata“, rekao je Duško Radović. I zaista, ukoliko možete da rodite dete, to bi bio najveći poklon za vašeg naslednika. Tako će uvek u životu imati nekoga na koga će moći da se osloni.

STALNO IM POKAZUJTE LJUBAV

Ljubav je najveći dar koji možete da date svojoj deci. Toplina i sigurnost koju osete u porodičnoj kući pomoći će im da izrastu u odgovorne, savesne i sigurne ljude. Ljubav se ne iskazuje samo rečima, već i gestovima i osmehom.

GRLITE IH ŠTO VIŠE

Trebalo bi da grljenje bude dnevni ritual u svakoj porodici, jer u svakom od nas izaziva toplinu, osećaj sigurnosti i pripadanja. Zato grlite naslednike što češće, čak i ako su tog dana napravili neku glupost.

POŠTEDITE IH SVOJIH SVAĐA

Stabilan dom je osnova na kojoj deca grade dalje svoj život. To je mesto kom uvek mogu da se vrate. Kako su deca sunđeri koji sve upijaju, potrudite se da se pred njima ne svađate i međusobno ne izgovarate teške reči. – A ako i prisustvuj­u vašim prepirkama, one treba da im posluže kao primer kako se na pristojan i civilizova­n način razgovorom rešavaju problemi – kaže Grujičićev­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia