Blic Zena

NAPRAVITE SPA U KUĆI

Praznici su prilika da ugodite i sebi, ne samo najbližima. Zato odvojte jedan dan i obradujte sebe pravim malim spa doživljaje­m u svom domu

-

Praznici su prilika da ugodite i sebi, ne samo najbližima. Zato odvojte jedan dan i obradujte

sebe pravim malim spa doživljaje­m u svom domu

SREDITE NOKTE NATENANE

Zimi je rukama potrebna dodatna nega, naročito posle praznika, kada većina žena opere tone sudova. Dok držite stopala u kupki, sredite nokte na rukama. Prvo pažljivo uklonite zanoktice, a zatim skratite i oblikujte nokte da izgledaju uredno i negovano. Ako želite, namažite lak, najbolje neke neutralne boje, a kad se nokti osuše, na ruke nanesite deblji sloj kreme s glicerinom koja štiti i neguje kožu.

NE PRESKAČITE PEDIKIR

Da biste omekšali kožu stopala, potopite ih na 15-20 minuta u mlaku vodu u koju ste stavili šaku morske soli, pa turpijom uklonite zadebljanj­a, posebno ona na petama. Skratite i isturpijaj­te nokte, namažite stopala debljim slojem hranljive kreme, obujte pamučne sokne i izvalite se na trosed. Uživajte u knjizi ili omiljenoj seriji. Pre spavanja, ako želite, možete i da nalakirate nokte.

MASAŽA DIŽE IZ MRTVIH

Ako i vi imate hiljadu prečih stvari za koje biste pre dali novac nego za profesiona­lnu masažu, ne uskraćujte sebi ovo zadovoljst­vo jer pruža osećaj momentalne relaksacij­e. Namažite lice kremom, pa je utrljavajt­e laganim kružnim pokretima, a na kraju nežno ištipkajte kožu. To ubrzava cirkulacij­u. Na zadnjicu i butine nanesite losion za telo ili kremu protiv celulita, pa snažnim pokretima masirajte makar 20 minuta.

Ne tražite izgovore, jer ne trebaju vam nikakvi posebni rekviziti i preparati, niti novac, već samo malo dobre volje i vremena

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? „Nivea“krema za ruke, 299 din
„Nivea“krema za ruke, 299 din
 ??  ?? „Eucerin“krema za stopala, 749 din
„Eucerin“krema za stopala, 749 din
 ??  ?? „Weleda“ulje protiv celulita, 2.100 din
„Weleda“ulje protiv celulita, 2.100 din

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia