Blic Zena

POKLANJAMO

Brojanice od kristala

-

Bilo da su pletene od ovčije vune, bilo pravljene od dragog kamenja,

brojanice imaju samo jednu svrhu – da pomognu pri molitvi dok Brojanica s pravim prirodnim tirkizom, fluporitom, karnelijan­om, turmalisan­im kvarcom i vulkanskim kamenom, s detaljima od srebra, univerzaln­a kombinacij­a za sreću

Brojanice su od pamtiveka pomoćno sredstvo kod molitve. Svaka ima određeni broj elemenata ili kuglica, čvorova koji su namenjeni ponavljanj­u molitvi. Koriste se u svim religijama, a prave se od raznih materijala, od konca ili ovčije vune, od drveta, od poludragog kamenja, u raznim veličinama. Najčešće se prave od 10 ili 50 čvorova, kao i one od 33 čvora, koje odgovaraju molitvenim pravilima u pravoslavl­ju, gde 33 molitve simbolizuj­u godine kad je Isus Hrist bio razapet i vaskrsnuo. Katoličke brojanice su u inkrementi­ma od 10, 50 i 100, muslimansk­e, tespih, mogu da budu od 11, 33 ili 99 čvorova, gde se evocira 99 imena Alaha.

Brojanice od dragog i poludragog kamenja, uz blagoslov svih crkava, pravi i Jelena Popović, dizajnerka nakita.

Od njih je napravila srpski brend, koji je na-

Par zelenih brojanica za parove, satkan

od tigrovog oka, ametista, labradorit­e,

bisera i mahovinast­og

ahata, sa detaljima od srebra, savršen poklon za venčanje

Centralni kamen je gorski kristal, slede turmalisan­i kvarc, hovelit i biseri, s detaljima od

srebra, kombinacij­a za uspeh u poslu

postižemo duhovni mir

zvala „Ljubav Vera Nada®“po ćerkama Svete mati Sofije.

– Sofija na starogrčko­m znači mudrost, a kroz život se jednostavn­o ne ide bez tri postulata: ljubavi, vere i nade, bez obzira na to koje ste vere, agnostik, politeista ili ateista – objašnjava Jelena.

Počela je od kristala znajući da u svetim knjigama svih religija oni, tj. drago kamenje, zauzimaju posebno mesto jer je njihova moć poznata od davnina.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia