Blic Zena

Kalendar srećnih dana

Pre nego što se upustite u bilo kakvu aktivnost, proverite kakav je dan, pa ga, baš kao i Japanci, pretvorite u super uspešan ili izbegnite neprijatno­st

-

Kalendari u Japanu, Kini i drugim zemljama Dalekog istoka liče na sve kalendare sveta, ali se ipak razlikuju u jednom – uz svaki datum u mesecu na većini kalendara ispisani su ideogrami, koji za žitelje tih zemalja imaju posebno značenje.

U Japanu se ti znaci nazivaju Rokujo (što znači šest dana u nedelji), ali se prevode kao „srećni dani japanskog kalendara“.

Stanovnici zemalja Dalekog istoka, naime, odvajkada veruju da svaki dan ima svoju posebnu sreću i da donosi posebnu sudbinu samo tog dana za sve žitelje planete. I ne samo to, oni ne veruju samo u dobar ili loš potencijal svakog dana, već smatraju da i delovi dana utiču na sve što radimo. Zato pored oznaka za dobar i loš dan imamo još četiri oznake za sreću koje se odnose na određene delove dana.

Dakle, prema japanskom kalendaru Rokujo, dani mogu biti srećni ceo dan (Taian – TA), srećni pre podne (Senšo – SE), srećni posle podne (Sakimake – SM), srećni u podne (Šaku – SK), mogu biti loši (Bucumecu – BU), a mogu biti i samo dani za druženje (Tomobiki – TO).

Ako je dan dobar, kažu oni, treba ga iskoristit­i za uspeh u poslu, školi, svakodnevn­om životu, za druženje, porodične i poslovne skupove, venčanja, naročito ako treba da započnete posao, bilo kakav poduhvat, da krenete na put, zakažete važan sastanak, ukratko – da radite sve što želite da obavite kako treba i da budete srećni.

Kad je srećan samo prvi deo dana, važne događaje planirajte za pre podne, a ostatak dana budite manje aktivni. Kada je sreća po podne, sve aktivnosti prebacite na drugi deo dana. Isto postupite kada je srećno podne, samo dva sata oko podneva budite aktivni.

Međutim, kada je loš dan, treba se uzdržavati od svih važnih aktivnosti.

Na dan za druženje treba zakazivati susrete, skupove, poslovne i ljubavne sastanke, a izbegavati sve što je negativno, na primer sahrane.

Ove kalendare koriste mnogi, obični ljudi, poslovni ljudi, žene, ali i političari i vođe važnih sportskih timova. Uz poštovanje ovog kalendara, misle Japanci, ali i stanovnici drugih zemalja Dalekog istoka, imaćete više sreće u životu, manje neprijatni­h događaja, a u svakom slučaju, osećaćete se bezbednije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia