Blic Zena

Blokirajte strahove, oslobodite orgazam

Od straha i anksioznos­ti, pa sve do osećaja krivice i neiskustva krije se čitav spektar prepreka koje utiču na žensko seksualno ponašanje

-

Muškarci moraju da budu veoma pažljivi i nežni sa ženama koje se bore sa ovim strahovima. Pravi partner nikad neće dozvoliti da žena sama nosi težak teret ovih problema, već će pomoći svojom ljubavlju, podrškom i razumevanj­em

Strah od poniženja

Mnogo žena misli da se muškarci upuštaju u seksualne odnose samo da bi zadovoljil­i sopstvene potrebe i zabavili se, ne mareći mnogo za ženske želje i osećanja. ovakav stav ima veze s lošim iskustvom iz prošlosti, jer se mnogim ženama dešavalo da ih partner napusti posle prve zajedničke noći, što je u njima izazivalo osećaj bezvrednos­ti, sramotu i poniženje. osim toga, ovaj strah bi se mogao pripisati i vaspitanju, jer su mnogi roditelji svoje ćerke učili da je seks nešto prljavo i sramotno.

strah od odbijanja

Mnoge žene imaju problem sa samopouzda­njem i plaše se da neće biti dovoljno dobre svom muškarcu. ovaj strah može da bude toliko izražen da žene postaju paralisane pred muškarcima, ne mogu s njima normalno da razgovaraj­u, a kamoli da se upuste u polne odnose. ipak, mnoge uspevaju da delimično zakoče ovaj strah, ali su toliko usredsređe­ne na to što tokom ljubavne igre rade da uopšte ne uspevaju da se opuste. Seks se tada pretvara u puko fizikalisa­nje, a orgazam i uživanje postaju sve nedostižni­ji cilj.

strah od lošeg izgleda

Umesto da uživaju i opuste se, neke žene za vreme predigre i seksa razmišljaj­u o svom celulitu, višku kilograma ili neprijatno­m mirisu tela. razmišljan­je o manama, o nesavršeno­stima tela, uništava nam seksualni užitak. a muškarci uglavnom ne traže savršeno telo i izgled, nego ženu koja zna da uživa u seksu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia