Blic Zena

STIL NIJE SAMO MODA, TO JE NAČIN ŽIVOTA

Posle 20 godina televizijs­ke karijere i na hiljade tema i intervjua u svojoj emisiji „Stil“Jelena nam otkriva da je stil ona neuhvatlji­va životna kategorija koju ili imate ili nemate

- Jedna od nas Jelena Gajšek

Posle 20 godina televizijs­ke

karijere i na hiljade tema i intervjua u svojoj emisiji „Stil“Jelena nam otkriva da je stil ona neuhvatlji­va životna kategorija

koju ili imate ili nemate

Sačuvati uspeh, pa ga s vremenom još više uvećati možda je i najteže što možete da uradite na profesiona­lnom polju. Jeleni Gajšek je to lako pošlo za rukom. Naša poznata voditeljka već 20 godina uređuje i vodi emisiju „Stil“na „Studiju B“. Veliki jubilej proslavila je nedavno, a nas je podsetila na najvažnije trenutke svoje karijere.

– Pre nego što sam došla na televiziju, dve godine sam radila u pisanim medijima. Radila sam i u „Blicu“, a najduže u „Dnevnom telegrafu“, gde mi je urednik bio Slavko Ćuruvija – priseća se Jelena početaka.

U to vreme Jelena se bavila modom i, kako ističe, radila na tome da fotografij­e prelepih mladih manekenki dovede do naslovne strane.

– Slavko je, čini mi se, bio i prvi koji je za stalnu fotografij­u na naslovnim stranama naših novina odredio sliku ne-

ke lepe manekenke. Bilo je to 1996, kad smo se trudili da u tim teškim danima prikažemo i neke lepše prizore – kaže.

Voditeljka je već naredne godine prešla na „Studio B“.

– Počela sam tada da radim emisiju „Stil“, koja je moje čedo i uz koju sam sazrevala. Desila mi se dok sam još studirala na Fakultetu političkih nauka – dodaje Jelena.

Iz „Blic žene“crpim ideje

Na tom istom fakultetu je i diplomiral­a, odatle kao stipendist­a otišla na specijaliz­aciju na Bi-Bi-Si, pa magistrira­la teoriju kulture i završila doktorske studije. Sad sprema doktorat o elektronsk­im medijima. A njena karijera je sve vreme tekla.

– Na magistarsk­im studijama bavila sam se fenomenom mode i moram re-

ći da mi je magazin „Blic žena“poslužio kao odličan izvor za veliki broj podataka – ističe.

Moda je ostala njena velika ljubav, ali je emisijom „Stil“obuhvatila i mnoge druge oblasti, među kojima obrazovanj­e ima istaknuto mesto.

– Stil je jedna neuhvatlji­va kategorija, šira tema od mode. Obuhvata i vaspitanje i način života. Znate, radila sam ja modne intervjue i s Pjerom Kardenom, i s Gotjeom, i s Balestrom, ali su najveći utisak na mene ostavili autentični ljudi poput Dragana Nikolića, Svetlane Bojković i Ane Ivanović.

Dve decenije u novinarstv­u značajno je vreme, a Jelena kaže da nikad nije bilo teško baviti se ovom profesijom.

– Kroz svoju emisiju uvek sam isticala samo ono lepo i dobro, trudila sam se da nikoga ne uvredim. I ništa drugo osim nje nije me zanimalo. Informativ­a

me nikad nije naročito privlačila. „Stil“je moja „šolja čaja“, koju, evo, pijem 20 godina na „Studiju B“.

Mogu da budem mama, supruga i žena sa karijerom

Najbolji pokazatelj da je dobro birala teme za emisije jeste uspeh koji je postigla. Bila je godinama sjajan domaćin svojim gostima, pa tako i na proslavi jubileja. Ugostila je brojne prijatelje i kolege i prvi put je i uručila posebne nagrade za ličnosti sa stilom. Priznanja su dobili Lena Kovačević, Neven Bošković i Tamara Bakić.

– Oni su oličenje besprekorn­ih karijera, vaspitanja, pravih identiteta, svega onoga što čini ljude. Trebalo bi da svi budemo kao oni. Posebno mi je drago što je Tamara Bakić dobila nagradu za stil i za doprinos našoj modi. Ovo je pr- va nagrada te vrste koja joj je uručena.

Na proslavi jubileja nedostajal­a je jedna osoba važna za Jeleninu karijeru.

– Moja draga Dragana Ćosić mnogo mi nedostaje. Ona je bila moj kritičar, moj prijatelj, neko od koga sam najviše naučila.

Uz nju je i na proslavi, baš kao i svakog dana u njenom životu, bila porodica – suprug i kolega Aleksandar Gajšek i njihovo troje dece, koji su je svih ovih godina podržavali da istraje. A Jelena ističe da je lako uskladila ulogu mame i supruge s karijerom.

– Porodica me je uvek stimulisal­a, ali je ujedno bila i moj najveći kritičar. I u organizaci­ji sinoćne proslave oni su najviše učestvoval­i – poručuje Jelena.

I posle 20 godina nastavlja dalje, naravno, sa stilom.

Za sve ove godine u emisiji sam ugostila mnoge poznate ličnosti, ali sam uvek, kroz razgovor s njima, isticala ono lepo i dobro

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Najlepše je kad su svi zajedno
– Jelena i Aleksandar sa Andrejem, Teodorom i
Anjom
Najlepše je kad su svi zajedno – Jelena i Aleksandar sa Andrejem, Teodorom i Anjom
 ??  ?? Na proslavi jubileja dvadeset godina autorske emisije na „Studiju B“
Na proslavi jubileja dvadeset godina autorske emisije na „Studiju B“
 ??  ?? Ljubav sa Aleksandro­m dugo traje
Ljubav sa Aleksandro­m dugo traje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia