Blic Zena

Pita iz tiganja

Jede vam se pita, a ne biste da palite rernu? Sandra Pecić, autorka gastro-bloga „Ko to tamo“, smislila je sjajno rešenje – pitu iz tiganja

-

SA SIROM Potrebno je za dve osobe

50g feta sira, ½ čaše jogurta, 4 kore

Priprema

Pomešajte sir i jogurt. Spojte dve kore, pa gornju dopola premažite filom, urolajte je do kraja i oblikujte pužić. Pripremite sve kore na taj način, pa na većem tiganju na malo masti ili ulja pecite po nekoliko pita odjednom i to sa obe strane po minut-dva na umerenoj temperatur­i.

SA ŠUNKOM I KAČKAVALJE­M Potrebno je za dve osobe

2 heljdine kore, 4 kašike kisele pavlake, 2 šake rukole, spanaća ili blitve, 4 šnite kačkavalja, 4 šnite pečenice, slanine ili šunke, malo soli, 2 kašike ulja

Priprema

Na jedan kraj kore razmažite dve kašike pavlake, preko nje stavite po dve šnite šunke i kačkavalja i malo rukole. Uvijte ih kao sarmu, pa ih pržite na tiganju u kome ste zagrejali kašičicu ulja oko pet minuta, tačnije po dva minuta sa obe strane. Vodite računa da temperatur­a ringle ne bude prejaka, jer će pita zagoreti spolja, a unutra ostati nepečena. Pečenu pitu stavite na ubrus da se ocedi od viška masnoće.

SA MESOM Potrebno je za dve osobe

50 g mlevenog junećeg mesa, glavica crnog luka, malo ulja, so, biber, 4 kore

Priprema

Izdinstajt­e luk i meso, pa začinite po ukusu. Spojte po dve kore, pa gornju dopola premažite filom, urolajte do kraja i oblikujte pužić. Pripremite sve kore na taj način, pa na većem tiganju na malo masti ili ulja pecite po nekoliko pita odjednom i to sa obe strane po minut-dva na umerenoj temperatur­i.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia