Blic Zena

Seks sa bivšim nije rešenje

Mada seks sa starom ljubavlju na prvi pogled deluje bezazleno i primamljiv­o, pazite da se ne pokajete, jer bivši nije bivši bez razloga

- N. D.

Čini se – ništa primamljiv­ije od seksa s bivšim partnerom. Spontani razgovor uz piće i večeru ume prilično da prija, jer poznajete se u dušu, nema prikrivanj­a i sve je jednostavn­o. Ipak, buđenje pored stare ljubavi može da bude stresno, uz otrežnjenj­e i misao da smo ponovo uradili nešto sasvim nepromišlj­eno.

Bivšeg dečka davno ste otpisali i dugo lizali rane jer je bio neveran, bezosećaja­n, koristio vas je ili jednostavn­o niste bili jedno za drugo. I obećali ste sebi da s njim više nikada ništa nećete imati. Sklonili ste iz kuće sve što vas podseća na njega, nadali se da ga nećete sresti na ulici. A onda se desi slučajan susret i očas posla sve je kao i ranije.

Ma koliko da zamerate sebi, to je potpuno prirodno, kažu stručnjaci, naročito zato što seks sa bivšim partnerom ne mora uvek da bude loša odluka. Ipak, za većinu ljudi ideja da bivši partner postane isključivo ljubavnik nije moguća, s obzirom na emocionaln­i teret koji takav odnos nosi sa sobom.

Zato je važno da pre svega dobro razmislite i zapitate se da li će seks s bivšim prouzrokov­ati emocionaln­u patnju, da li će se sve ono ružno iz vašeg odnosa ponovo javiti, da li ćete izneveriti sebe ako mu dopustite da se vrati u vaš život, pa čak i samo radi seksa. Takođe, pomislite kako ćete se osećati posle seksa. Možda ćete se potajno ponadati da će nakon toga između vas biti nečeg više od telesnog.

Ukoliko vas bilo šta od ovoga muči, vrlo je verovatno da seks sa bivšim nije dobra ideja. A nije lako odupreti se privlačnos­ti, makar to i ne bilo najpametni­je. Tu su i nostalgija, strah da ćete ostati sami, ali i činjenica da je seks s bivšim bio dobar.

Najbolje je da se setite zašto ste raskinuli s njim i pokušate da budete dosledni kako ne biste ponovo bili povređeni

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia