Blic Zena

Ruskinje znaju da njihova koža može dobro da izgleda samo ako im besprekorn­o radi digestivni trakt i ako su im hormoni u redu. Zato u Rusiji dan počinje kašom od ovsa, heljde, ječma...

-

PRIRODNA KREMA ZA NEŽNA STOPALA

Pomešajte šolju meda i dve supene kašike mleka, pa malo zagrejte na pari. Ostavite da se ohladi, pa dodajte sok od pomorandže. Kremu nanesite na oprane noge i držite 45 minuta. Noge potom namažite što masnijom kremom i navucite pamučne čarape.

KRASTAVAC I MED SKIDAJU GODINE S LICA

Za masku protiv bora koja ima najbrže dejstvo u Rusiji se smatra ona od soka od krastavca i meda. Odnos ova dva sastojka je šest prema jedan, a maska se na koži drži od pet do deset minuta. Nakon toga treba se umiti prohladnom ili hladnom vodom.

ŠARGAREPA ZA BLISTAVU KOŽU

Izrendajte dve šargarepe, dodajte jedno belance, čajnu kašiku maslinovog ulja i kašiku pavlake, pa smesu nanesite na lice. Držite 20 minuta, pa masku isperite mlakom vodom.

MED ZA SAVRŠENE USNE

Ako su vam usne ispucale, nanesite na njih med i ostavite da stoji 15 minuta. Potom ga obrišite ili jednostavn­o samo poližite.

ELIKSIR OD BELOG LUKA PROTIV OPADANJA KOSE

Dva čena belog luka dobro istucajte, stavite na čistu gazu i nanesite na mesta gde vam opada kosa. Radite ovo 10 dana, pa napravite pauzu od sedam dana pre sledeće kure.

MASKA ZA SUVU KOSU

Iscedite sok iz dva čena belog luka, dodajte dve kašike čičkovog ulja i jedno žumance, pa dobro izmućkajte. Nanesite na kosu i držite pola sata, pa dobro isperite.

U Rusiji se pije mnogo čaja, koji sadrži tanine i tako poboljšava izgled kože. Piju i vodu s limunom jer vitamin C podstiče stvaranje kolagena

 ??  ?? Pripremile JELENA VUKELIĆ i VIOLETA NEDELJKOVI­Ć, foto GORAN SRDANOV, SHUTTERSTO­CK, PROFIMEDIA
Pripremile JELENA VUKELIĆ i VIOLETA NEDELJKOVI­Ć, foto GORAN SRDANOV, SHUTTERSTO­CK, PROFIMEDIA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia