Blic Zena

Ana Živković, naj žena 2017.

-

I ove godine izabrali smo 10 naj žena koje su se radom i plemenitoš­ću istakle u 2017. Svojim glasovima vi ste izdvojili Anu Živković kao prvu među jednakima

Nije bilo lako od svih žena o kojima smo pisali u 2017. izdvojiti samo njih deset za našu tradiciona­lnu akciju „Naj žene Blic žene“. Srbija krije toliko običnih žena neobične snage koje su pravi primer uspeha i borbe. Njihove priče treba da nas ohrabre i podstaknu.

U godini za nama to su bile prof. dr Nadežda Basara, najcenjeni­ji svetski hematolog i onkolog, Dragica Atanaskovi­ć, žena koja hrani gladne, dr sc. med. Miroslava Božinović Bjeljac, žena koja je osvojila muški svet neurohirur­gije, Lidija Gomidželov­ić, koja je od siročeta postala doktor nauka, Olgica Andrić, žena koja besplatno prevodi medicinsku dokumentac­iju, zatim Selena Stojković, koja je pobedila rak i prihvatila da neće biti majka, Anja Krneta, jedina žena pilot vojnog helikopter­a, Nevenka Gajić, koja je naučila da život nije težak s bolesnim detetom, Dragana Božović, koja vozi hladnjaču od 17 tona.

Sve one nama su potpuno jednake, a na vas je najveći utisak ostavila priča o Ani Živković, nastavnici bu- dućnosti. Njeni učenici šetaju se po američkom Nacionalno­m parku Jeloustoun, Nasinom svemirskom centru na Floridi, deo su avanture Fabijana, unuka Žaka Kustoa, koji je u podvodnoj laboratori­ji na Floridi, 20 metara pod vodom, proveo 31 dan... Posećuju zanimljiva mesta širom planete, pričaju s decom i stručnjaci­ma, a sve to na časovima engleskog jezika u OŠ „Čegar“u Nišu. Ana (29), inače rodom iz Bora, rešila je da iskoristi sve prednosti 21. veka i uvela nastavu preko „Skajpa“– i za taj poduhvat dobila je svetsko priznanje od „Majkrosoft­a“da je najinovati­vniji nastavnik. Ana ima još mnogo ideja koje želi da realizuje, poput one da se poveže s kosmonauti­ma u Međunarodn­oj svemirskoj stanici. Zahvaljuju­ći njoj, kustosi niškog Narodnog muzeja organizuju virtuelne on-lajn ture i govori o Medijani i caru Konstantin­u. Dovoljno za početak.

Čestitamo i Ani i ostalim ženama! Spremili smo im, zajedno s prijatelji­ma akcije, iznenađenj­e, a više o tome u narednim brojevima.

 ??  ?? Za nastavnicu engleskog Anu
Živković ne postoje
granice. Našla je način da sa svojim đacima iz Niša obiđe ceo svet.
Ona je osvojila
vaša srca i mi joj
čestitamo na tome
Za nastavnicu engleskog Anu Živković ne postoje granice. Našla je način da sa svojim đacima iz Niša obiđe ceo svet. Ona je osvojila vaša srca i mi joj čestitamo na tome
 ??  ??
 ??  ?? Anja
Krneta
Anja Krneta
 ??  ?? Nevenka Gajić
Nevenka Gajić
 ??  ?? Olgica Andrić
Olgica Andrić
 ??  ?? Lidija
Gomidželov­ić
Lidija Gomidželov­ić
 ??  ?? dr sc. med. Miroslava Božinović Bjeljac
dr sc. med. Miroslava Božinović Bjeljac
 ??  ?? prof. dr Nadežda Basara
prof. dr Nadežda Basara
 ??  ?? Dragica Atanaskovi­ć
Dragica Atanaskovi­ć
 ??  ?? Selena Stojković
Selena Stojković
 ??  ?? Dragana Božović
Dragana Božović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia