Blic Zena

Šta mi može rak, ja sam Lara Kroft

Olivera Ugoči, bodi-bilderka

-

U sportu kojim se Olivera Ugoči (38) bavi nema udaraca, ali ima svakodnevn­ih treninga snage i izdržljivo­sti. Zahvaljuju­ći baš njima, uzvratila je udarac najljućem neprijatel­ju i najbezobra­znijem podstanaru – kanceru.

Život bodi-bildera podrazumev­a mnogo discipline, odricanja i predvidlji­vosti. Ova Beograđank­a tačno zna kada će i kako trenirati, u gram zna i koliko će joj proteina, masti i ugljenih hidrata organizam tražiti i pre tog strogo isplaniran­og treninga i nakon njega. Njeno telo je poput dobro podmazane mašine, a ona poznaje kako radi i najsitniji šrafić u njoj. Međutim, i njoj takvoj promicalo je nešto.

– Sve je počelo 2016. godine, u jesenjoj sezoni, koja bodi-bilderima znači opuštanje i više hrane. To je potpuno uobičajeno, jer smo pre toga na tzv. pražnjenju. Međutim, meni je telo uporno tražilo šećer i nakon tog uobičajeno­g perioda, i to onaj najprostij­i. Umirala sam od žudnje da najobičnij­i šećer jedem ka- šikom – priseća se Olivera, koja se takmiči i u kategoriji „Bikini fitnes“.

Kad su nalazi pokazali da nema dijabetes, umirena Olja nastavila je dalje, ignorišući i želju za šećerom i jedan plik koji joj se pojavio na ruci. Sudbina je htela da taj plik primeti njen brat, koji radi u Kliničkom centru.

„Kad si mislila da odeš to da proveriš?“, pitao ju je zabrinut, a Olja mu je lakonski odgovorila: „Nikad“.

Uporni brat, na svu sreću, nije odustajao i tako je osvanula sreda kad je Olja otišla da vidi taj plik, koji je proglasila običnim ujedom bube, iako ju je svrbeo mesec dana.

U sredu su ga lekari pogledali, u četvrtak snimili i ustanovili da je u pitanju melanom, a u petak je Olja već bila na operaciono­m stolu, jer bilo je tu još nečega što je ignorisala. Pored neutažive želje za šećerom i plika na ruci, previđa-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia